dimarts, 13 abril, 2021 - 13:00

Rafael Pino, seleccionat per proveir la vacant d’inspector de la policia local del Prat

Imatge d'arxiu

 

  • L’actual inspector en cap de la policia local de Sitges, Rafael Pino, ha estat seleccionat per proveir aquesta plaça actualment vacant en comissió de serveis.

  • Aquest procés selectiu, al qual s’han presentat tres persones candidates, es va obrir a finals del passat mes de març per reforçar la policia local davant de possibles canvis propers. Ramon Dosaigues, l’actual intendent en cap de la Policia local del Prat, ha estat seleccionat per ocupar la plaça d’intendent en cap de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet  de Llobregat.

  • Rafael Pino, llicenciat en Dret, és inspector en cap de la policia local de Sitges des de fa una dècada i imparteix formació sobre Drets Humans i deontologia a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

 

Rafael Pino ha estat seleccionat per proveir la plaça d’inspector de la policia local del Prat, actualment vacant. La candidatura de l’actual inspector en cap de la policia local de Sitges ha estat la millor valorada durant aquest procés de provisió, que es va iniciar a finals del passat mes de març i al qual s’hi han presentat fins a tres aspirants.

Durant el procés selectiu, s’han valorat mèrits i capacitats de les diferents candidatures presentades en condicions d’igualtat i transparència, mitjançant dues fases: la valoració de la documentació presentada per acreditar l’experiència professional, formació i adequació a les funcions específiques del lloc de treball de les persones aspirants; i una entrevista personal. Una comissió integrada per la cap i un tècnic de Recursos Humans i l’intendent en cap de la policia local de l’Ajuntament del Prat ha estat l’encarregada de valorar les candidatures.

Després de la finalització del procés per proveir aquesta vacant, caldrà demanar la comissió de serveis a l’Ajuntament de Sitges. D’aquesta manera, es podrà concretar la data d’incorporació de Rafael Pino a la policia pratenca i organitzar un relleu que faciliti l’assumpció de les seves noves funcions. S’ocuparà de la direcció, coordinació i supervisió de la policia local, així com de l’avaluació i realització d’informes relacionats amb diferents aspectes d’organització i funcionament del cos, així com de les necessitats formatives dels i les agents.També formarà part de comissions tècniques i de les Juntes Locals de Seguretat.

 

Trajectòria professional de Rafael Pino

Rafael Pino (Barcelona, 1968) és llicenciat en Dret i policia des de l’any 1987. Ha treballat en diferents cossos, des del 2001 a la policia local de Sitges. Des del 2010 és inspector en cap d’aquest cos.

També compagina la seva dedicació professional com a policia amb la docència. És professor de l’assignatura Drets Humans i deontologia professional a l’escola de policia de Catalunya (l’Institut de Seguretat Pública) des de 2006. A més, ha continuat ampliant la seva formació de forma continuada al llarg de la seva carrera professional, no només en matèria de Drets Humans, sinó també en d’altres relacionades amb la violència masclista, la prevenció i mediació comunitària, la intervenció ambiental i qüestions vinculades al tracte amb els menors, entre d’altres. Ha cursat formació d’inspector a l’escola de policia i actualment està cursant un postgrau en gestió pública de la seguretat local.

 

Ramon Dosaigues, intendent en cap de la Policia local del Prat, seleccionat per ocupar la plaça de cap de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet

El procés per cobrir la vacant d’inspector de la policia local del Prat es va obrir a finals del passat mes de març per reforçar el cos de la policia local davant de possibles canvis propers. Ramon Dosaigues, l’actual intendent en cap de la Policia local del Prat, ha estat proposat per ocupar en comissió de serveis una plaça d’intendent a la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet  de Llobregat.

Ramon Dosaigues, de 47 anys, ha exercit responsabilitats de direcció de la policia local durant els darrers sis anys, si bé havia exercit altres funcions al cos des de molt abans, des de 1992. Aquell any es va incorporar a la policia local com a agent i va ascendir a sergent el 2003. El 2007 es va incorporar com a sotsinspector a la policial local de Vilafranca, on va esdevenir inspector el 2010. Com a tal va va retornar a la policial local del Prat el 2015.

Dosaigues és llicenciat en criminologia i compta amb dos màsters en estudis policials i en intel·ligència emocional i PNL i amb una àmplia experiència com a docent amb diferents administracions i organismes públics impartint formació relacionada amb la seguretat pública.

 

Principals fites assolides al capdavant de la Policia Local del Prat

Al capdavant de la Policia Local del Prat, ha enfortit les especialitzacions i la creació de noves unitats (unitat de motoristes, unitat d’espais naturals, unitat de policies ciclistes BTT, unitat de suport operatiu i unitat d’informació), cosa que ha permès donar un pas qualitatiu important a la feina que efectua quotidianament el cos. En aquest sentit, ha aportat la seva experiència com a cap de policia a Vilafranca, on ja va crear unitats policials projectant un model organitzatiu d’especialització dels seus components.

Des d’una perspectiva operativa, destaca la creació de la Unitat de Suport Operatiu, que va permetre cauteritzar la problemàtica de manca d’efectius els caps de setmana i els festius.

També cal destacar l’enfortiment de les relacions i la cooperació amb la unitat d’investigació dels Mossos d’Esquadra dins del marc de la lluita contra el fenomen dels delictes contra la salut pública, on ha jugat un paper clau la unitat d’informació de la Policia Local.

Ja en la seva incorporació el 2015, Dosaigues va anunciar la seva pretensió de no superar els vuit anys al capdavant del cos, permetent així donar pas, d’una banda, a nous caps i, de l’altra, l’inici de nous projectes professionals.

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes