dimecres, 21 juny, 2023 - 08:45

Nou videoclip del projecte ciutadà de creació musical #Almeuritme, pel Dia Mundial de la Música

Quinze músics del Prat de Llobregat i Miqui Puig presenten una versió de “Bonito Es”, de Los Sencillos, en la tretzena edició d’#Almeuritme

'Bonito es', projecte Almeuritme

 

  • En el marc de la celebració del Dia Mundial de la Música (21 de juny), es presenta el videoclip del procés ciutadà de creació musical #Almeuritme, que té com a objectiu promoure que persones diverses de la ciutat s’apleguin al voltant d’un nexe comú i compartit, la música. Enguany, ha partit de la interpretació del tema “Bonito Es” de Los Sencillos, amb l’acompanyament del líder i cantant d’aquesta formació dels 90.
  • La banda ha estat formada per quinze músics de diverses edats de la ciutat, la majoria alumnes de L’Escola d’Arts en Viu i usuaris dels bucs d’assaig de La Capsa. Tots ells, juntament amb Miqui Puig, són els protagonistes del videoclip d’enguany, rodat pels joves realitzadors pratencs Arnau García i Pau Amat.  

 

En aquesta 13a edició de la iniciativa, es vol rendir un petit homenatge a les persones que amb el seu treball i amor per la feina continuen donant servei des de comerços i negocis emblemàtics de la ciutat, mantenint intactes la identitat i l'essència al llarg dels seus anys d’història. En un retorn a un passat indefinit en què tornen els radiocassets, els walkmans o un Seat 127, els músics participants apareixen vestits de blanc, com presències etèries, simbolitzant la música que ens acompanya, ajuda i reconforta en molts moments de la nostra vida. Com va dir Nietzsche, “La vida sense música seria un error”.

La Capsa i L'Escola d’Arts en Viu han dinamitzat el procés ciutadà de creació artística amb la participació de Miqui Puig. Aquesta experiència artística forma part de la iniciativa de creació musical #Almeuritme, que té com a objectiu promoure que persones diverses de la ciutat s’apleguin al voltant d’un vincle compartit, la música, una activitat rica i plural que és indissociable de l’entorn on es desenvolupa, en aquest cas el Prat de Llobregat.

Una quinzena de músics de diverses edats de la ciutat, la majoria alumnes de L’Escola d’Arts en Viu i usuaris dels bucs d’assaig de La Capsa, han fet una versió de la cançó “Bonito Es” de Los Sencillos i han tingut l'oportunitat de compartir durant el mes de març tres assajos amb el productor i cantant. D’aquesta manera, han pogut perfilar entre tots i totes la producció de la versió del tema que protagonitzarà el vídeo d’enguany. 

Durant el mes d’abril, els músics, acompanyats de Miqui Puig, van passar per l’estudi de so de La Capsa per enregistrar la cançó. El videoclip ha estat rodat en diversos comerços emblemàtics i en localitzacions exteriors del Prat de Llobregat durant el passat maig i ha estat dirigit i realitzat pels pratencs Arnau García i Borrull i Pau Amat.

La trajectòria de Miqui Puig
Miqui Puig, músic i cantant, es va donar a conèixer al capdavant del grup Los Sencillos i va arribar a publicar sis àlbums, amb temes tan cèlebres com del que avui parlem, Bonito Es. Posteriorment, va iniciar una nova etapa en solitari i, ara, acaba de publicar un nou disc, Miqui Puig Canta Vol.7 (Primavera Labels, 2022) en què compta amb col·laboracions com les de Ferran Palau, Queralt Lahoz o el Petit de Cal Eril.

L’artista també és un reconegut DJ i ha estat col·laborador habitual a diversos programes de ràdio i televisió, entre els quals destaca Factor X o Operación Triunfo. Actualment, dirigeix la seva pròpia productora musical, LAV Records, i presenta a ICat el programa de ràdio diari dedicat a la música de ball Pista de fusta.

13 anys de la iniciativa de la creació musical #Almeuritme

El projecte #Almeuritme sorgeix del repte d'intentar aplegar músics ben diversos de la ciutat al voltant d'un nexe comú, la música, per poder així reivindicar-la com una pràctica col·lectiva que implica totes les persones i que, a més, pren més sentit arrelada a un lloc en concret, en aquest cas, al Prat.

Els videoclips #Almeuritme han anat mutant durant aquestes tretze edicions. Així, en les edicions de 2011 i 2012, Pedro Pina componia un tema a partir dels enregistraments audiovisuals fets per la ciutadania a peu de carrer. A partir de l’any 2013, diferents músics de la ciutat tocaven en espais del Prat un tema conjunt: Déjame Vivir con Alegría de Vainica Doble (2013), Pon tu Mente al Sol d‘El Niño Gusano (2014), Magic del grup Chucho (2015) i Alegria del grup mallorquí Antònia Font (2016). El 2017, sota el lema Música i Memòria, #Almeuritme es va convertir en un document sonor del Prat, en el qual la gent del carrer compartia quines eren les cançons que havien marcat la seva vida i, després, aquestes van ser interpretades per gairebé una trentena de músics. El 2018, es va incorporar la novetat de convidar Sidonie a participar al costat dels músics de la ciutat en el procés de creació de la versió de la seva cançó Estáis Aquí. Els assajos compartits entre la banda i els músics van durar sis setmanes i van atorgar el caràcter final a la cançó.

Per a l’edició del 2019, es va compondre la primera cançó original del projecte Aeropuerto del Prat, en un procés de creació col·lectiva juntament amb el grup musical Los Ganglios. L’any 2020, es recuperava la fórmula del 2018, aquest cop amb Els Pets i el seu tema Bon dia. El procés de creació va coincidir, però, amb la declaració de l’estat d’alarma i el videoclip i gravació de la cançó es van realitzar en situació de confinament, fet que va donar lloc a un document que retracta el moment i el temps viscut, tot i que, en la distància, de manera col·lectiva.

L’edició de 2021 va comptar amb la participació de més de 200 músics molt joves i  de El Petit de Cal Eril, versionant el seu tema Amb Tot. Els espais naturals van ser els protagonistes del videoclip, amb la voluntat de plasmar la diversitat de paisatges del territori, en què hi conviuen grans infraestructures de transport, industrials i urbanes amb zones agrícoles i naturals d’un alt valor amb un hàbitat únic de flora i fauna.

Per a l’edició del 2022, Alondra Bentley va treballar amb dotze músics de la ciutat per versionar el seu tema Si Tuviera, amb un videoclip que va voler reflexionar sobre com la vida que imaginem queda molts cops bastant lluny de la nostra realitat. Haver de deixar de fer el que de veritat ens agrada i ens omple, per la inèrcia i les obligacions de la rutina diària, i no poder dedicar temps a aprendre coses noves i viure un estil de vida tranquil, sostenible i enriquidor.


La Capsa]

Av. del Pare Andreu de Palma, 5-7

08820 El Prat de Llobregat

93 478 51 08

info@lacapsa.org

lacapsa.org

Almeuritme 2023 | Bonito Es | Los Sencillos

Media Root

Descarregar

(1)
(4)

Compartir

A les xarxes