divendres, 7 juny, 2019 - 11:15

Viu l’estiu al Prat

Platja i espais naturals, activitats culturals o bona gastronomia, a l’agenda d’estiu del Prat

Platja del Prat (imatge d'arxiu)

A la platja, els nens i nenes podran viure l’experiència de ser socorrista per un dia i s’hi faran cursos per aprendre esports nàutics (vela, patí català, caiac, surf...).

Es podrà gaudir d’espectacles d’Arts en Viu, sessions de cinema a la fresca o activitats lúdiques en equipaments culturals i centres cívics o a l’aire lliure, en terrasses, places i carrers o a la platja.

 

Al Prat, es podrà gaudir d’una àmplia i variada agenda d’activitats durant els mesos d’estiu, la majoria d’elles a partir de la segona quinzena de juny. La campanya “Viu l’estiu al Prat”, coordinada per l’Ajuntament amb la participació de diverses entitats de la ciutat, consta d’activitats festives, culturals, gastronòmiques i de promoció del comerç local. A més, la ciutadania podrà gaudir de la platja del Prat i del seu entorn natural.

A l’estiu, viu la cultura

Se celebraran festes populars i revetlles en diferents barris de la ciutat i una de les cites més destacades serà l’arribada de la Flama del Canigó el diumenge 23 de juny per encendre la foguera de la ciutat durant la nit de Sant Joan. Per fer-la arribar al Prat, membres de la Unió Excursionista de Catalunya al Prat aniran fins al Pirineu, on la matinada del 22 al 23 de juny es renova la Flama del Canigó, per transportar-la després fins al Prat fent un recorregut de 270 Km a peu i en bicicleta. La Colla de Diables de la ciutat i altres entitats de cultura popular seran les encarregades de la rebuda de la flama a la ciutat.

Durant l’estiu, també es podrà gaudir d’espectacles d’Arts en Viu -de música, teatre, dansa o circ-, de sessions de cinema a la fresca o d’un festival de poesia. Dos dels arbrats més estimats de la ciutat, el Parc del Fondo d’en Peixo i el Pati de L’Artesà, acollirà el cicle d’espectacles “Teatre a l’ombra” per a tots els públics. El porxo de Torre Balcells també oferirà petits concerts de l’alumnat de l’Escola d’Arts en Viu, que farà, a més, el seu tradicional concert d’estiu.

Un atre escenari d’espectacles i activitats lúdiques seran les terrasses. La de La Capsa acollirà el cicle de Cinema i Música,  a més de diversos concerts, i les dels Centres Cívics acolliran propostes infantils i familiars. Al Cèntric, també s’hi faran retransmissions en directe d’òperes interpretades des del Liceu de Barcelona o del Teatre Real de Madrid.

El 20 de juny, un dia abans del Dia Mundial de la Música, també es presentarà el resultat del projecte #Almeuritme, que cada any dinamitza un procés ciutadà de creació artística. Enguany ha comptat amb el suport i dinamització de  “Los Ganglios” i ha desembocat en la composició de la primera cançó original del projecte i del corresponent videoclip. També cal destacar la 6a edició de la “Nit en dansa”, un clàssic de les propostes d’estiu per gaudir de la dansa a l’aire lliure i que presenta un espectacle fruit d’una experiència de treball comunitari, realitzada enguany amb la ballarina i coreògrafa Vero Cendoya.

Aquest estiu tampoc no faltarà el tradicional Sant Pollín, una festa inspirada en el San Fermín, però on els “encierros” es fan amb la bèstia de foc de la Colla de Diables de la ciutat (al Prat en forma de pollastre). La idea va sorgir fa una dècada perquè els més petits perdessin la por a la bèstia de foc.

A més, l’exposició fotogràfica “Quan l’estiu era en blanc i negre” permetrà recordar com es vivia aquesta època de l’any als anys 60, al Cèntric Espai Cultural.

Viu el comerç i la gastronomia

També es faran activitats per dinamitzar el teixit comercial de la ciutat, acompanyades d’activitats culturals, gastronòmiques i familiars. Una de les més destacades serà la Shopping Night a l’eix del nucli antic, que tindrà lloc dissabte 29 de juny a la nit.  També es podran comprar productes de proximitat al Mercat de Pagès o fer un àpat als restaurants de la xarxa el Prat degusta’l

Viu la platja

L’Ajuntament posarà en marxa el Servei de Socorrisme el proper 15 de juny i habilitarà un servei de bany adaptat per a persones amb discapacitat i problemes de mobilitat (a la platja de Can Camins), a més de comptar amb un servei específic de la policia local a la zona de platja. El transport públic a la platja s’ha reforçat i s’han habilitat pàrking en zona verda, gratuït per als residents al Prat acreditats, a més de diversos aparcaments per a bicicletes.

La platja serà l’escenari de diverses activitats, com el cicle “Cinema Lliure a la platja”, amb tres projeccions els dissabtes 6, 13 i 20 de juliol, que es faran als vespres a l’entorn de les guinguetes. Els més petits també podran viure  l’experiència de ser socorrista per un dia o descobrir els diferents riscos de la platja amb un joc similar a l’oca. D’altra banda, la platja serà l’entorn on tant joves -en campus d’estiu o casals- com adults -en activitats obertes a la ciutadania- podran aprendre esports nàutics (vela, patí català, caiac, surf...).

#Viulestiu al Prat

L’Ajuntament convida  la ciutadania a participar en un concurs fotogràfic a Instagram per compartir imatges originals de com passen l’estiu a la ciutat (compartint les fotos amb l’etiqueta #viulestiualprat). El premi per al guanyador serà una càmera instantània Polaroid.

Més informació a: elprat.cat/viulestiu  

Descarregar

(2)
(5)

Compartir

A les xarxes