divendres, 9 agost, 2019 - 10:00

Nens i nenes aprenen a prevenir riscos a la mar, amb un gran joc de l’oca a la platja del Prat

Nens jugant a la platja del Prat de Llobregat (2018)

Nens jugant a la platja del Prat de Llobregat (imatge d'arxiu, 2018)

Sobre la sorra, es disposarà una lona amb diferents caselles, que plantegen diferents proves i preguntes relacionades amb  possibles situacions a la platja.

La platja del Prat de Llobregat és la que concentra més famílies amb nens i nenes (36,1% del total dels seus usuaris/àries) de l’àrea metropolitana.

 

La platja del Prat de Llobregat acollirà dissabte vinent, 10 d’agost, l’activitat “Descobrim la platja jugant”.  Mitjançant un joc similar a l’oca, nens i nenes de 6 a 10 anys podran aprendre recomanacions per gaudir de la platja amb seguretat de forma lúdica.

L’activitat començarà dissabte a les 10.30 del matí a la platja de Can Camins del Prat, al costat del mòdul de Salvament i Socorrisme, i estarà oberta a tots els nens i nenes que estiguin a la platja al llarg del matí i hi vulguin participar. Fins a les 13.30 h, s’anirà repetint diverses vegades en funció de l’afluència de públic.

Sobre la sorra, es disposarà una lona amb diferents caselles, amb dibuixos sobre diferents aspectes o situacions vinculades amb la platja. En arribar a cada casella, els infants hauran de respondre preguntes o superar proves, després d’escoltar les recomanacions i explicacions dels socorristes.  L’activitat està dinamitzada per Proactiva, a qui l’Ajuntament del Prat ha adjudicat el Servei de Salvament i Socorrisme.

A partir d’aquesta activitat lúdica, es vol sensibilitzar els més petits sobre els riscos i perills de la mar i la necessitat de preservar la flora i la fauna en espais naturals com la platja, sobre com orientar-se en cas de pèrdua i evitar els accidents més habituals o sobre les normatives que cal respectar.

Cal destacar que la platja del Prat de Llobregat és la millor valorada per la ciutadania de l’àrea metropolitana,  especialment pel seu entorn natural. Així ho indica l’Enquesta d’Usuaris de les Platges de l’Àrea Metropolitana, elaborada el 2018 per l’AMB i Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona. La ciutadania puntua globalment la platja del Prat amb un 8,1, per sobre de la mitjana metropolitana del 7,73. És el municipi amb major puntuació amb aspectes com l’entorn natural (8,43) o la neteja de l’aigua (7,60).

La mateixa enquesta també indica que la platja del Prat es caracteritza per ser molt familiar. D’entre totes les platges de l’àrea metropolitana, és la que concentra més famílies amb nens i nenes (36,1% del total dels usuaris/àries).

Descarregar

(2)
(3)

Compartir

A les xarxes