dimarts, 4 febrer, 2020 - 13:00

Millores als habitatges de més d’un centenar de persones grans o amb dependència del Prat per adequar-los a les seves necessitats

Arranjaments a la llar

L’Ajuntament del Prat de Llobregat, amb el suport de la Diputació de Barcelona, facilita que les persones amb manca d’autonomia personal puguin quedar-se a casa seva, amb les adaptacions necessàries, el màxim de temps i en les millors condicions possibles.

 

L’Ajuntament del Prat de Llobregat, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha realitzat adaptacions i petites reformes en 45 habitatges de la ciutat, on hi viuen un total de 108 persones, durant l’any 2019. En total, s’han destinat 47.000 euros a adequar els habitatges a les necessitats de persones grans o amb necessitats especials.

Per facilitar que les persones amb manca d’autonomia personal puguin romandre a les seves llars, amb les adaptacions necessàries, el màxim de temps i en les millors condicions possibles, l’Ajuntament del Prat desenvolupa dos programes. Amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Servei d’Acció Social i el Servei d’Urbanisme municipals desenvolupen el Programa d’Arranjaments a l’Habitatge. A més, l’Ajuntament del Prat impulsa un programa de millora i manteniment dels habitatges, que també inclou accions per millorar-ne les condicions d’habitabilitat.

A través d’aquests programes, es poden fer reformes del bany, la cuina i d’altres de caràcter general, per a facilitar la mobilitat i l’accessibilitat, la higiene personal i per millorar les condicions de seguretat. En alguns casos, també es fan millores de l’eficiència energètica dels habitatges.

El perfil majoritari de les persones ateses són majors de 65 anys amb situacions de dependència o manca d’autonomia. Enguany, es mantindrà el programa i estarà destinat específicament a persones de 65 anys o més, que tinguin dificultats per desenvolupar les activitats de la vida diària o insuficiència de recursos econòmics. També està destinat a persones majors de 80 anys que visquin soles o amb una altra persona gran. A més, hi podran optar persones menors de 65 anys amb necessitats especials.

Per a més informació, les persones interessades es poden adreçar a la Unitat de Primera Atenció de Serveis Socials (C/ Ignasi Iglesias, 9 del Prat de Llobregat) o trucar al telèfon 93 379 00 50, ext.: 5494.

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes