dilluns, 1 desembre, 2025 - 14:00

Més de 80.000 persones visiten la 52a Fira Avícola

  • Els nous espais gastronòmics de l’Aula de Cuina i l’Aula de Tast han aplegat més de 550 participants a les 15 activitats programades durant el cap de setmana.
  • A l’Espai Gastronòmic es van servir gairebé 12.000 degustacions de platillos de Pota Blava i Carxofa Prat i a la mostra de vins, 9.500 degustacions de vi, un 20% més respecte a l’edició de 2024.
  • L’enquesta de valoració és molt positiva, especialment els nous accessos i la gestió de les cues.

 

La Fira Avícola de la Raça Prat continua sumant visitants, tan pratencs i pratenques com persones que es desplacen a la nostra ciutat per conèixer-la. Així, les xifres de persones que han visitat el recinte durant el cap de setmana és de 80.000, mil persones més que a l’edició anterior.

Emplaçada a la Granja de la Ricarda, la fira ha tornat a ser l’escenari de l’essència de la ciutat, amb el protagonisme del sector primari que explica la nostra història, una tradició que troba el seu màxim exponent en la mostra d’aviram i agricultura de proximitat, encapçalada pel Pota Blava i la Carxofa Prat. Tot i les dificultats trobades per poder exhibir els animals a causa de la grip aviària actual, i després de dur a terme les proves pertinents a les aus amb resultat negatiu, finalment s’ha pogut celebrar la fira avícola sense incidències.

Però la fira d’hivern és molt més: la 23a Mostra d’Entitats, amb la presència de gairebé 80 associacions i organitzacions locals; el pavelló econòmic, amb una representació del teixit empresarial i comercial; i també les propostes Praticipa i Esporticipa, dues activitats pels més petits que els fan conèixer de ben a prop la fira i al mateix temps la ciutat.

Aquesta edició també ha comptat amb un estand municipal, dedicat a la campanya ‘Especialistes en la ciutat’. En aquest espai la ciutadania ha pogut posar cara i ulls a alguns i algunes professionals de la ciutat que cada dia treballen per tenir els carrers nets, garantir la bona convivència, vetllar per la seguretat ciutadana o resoldre dubtes i fer tràmits. Els i les visitants també s’han pogut fer una foto amb atractiu photocall. També s’han lliurat 5.000 calendaris i adhesius potablava, un reclam molt demanat any rere any.

L’espai gastronòmic augmenta la seva activitat en un 20% i les noves Aules de Cuina i Tast tenen una excel·lent acollida

A l’Espai Gastronòmic, s’han venut un total d’11.880 degustacions de platillos elaborats amb Pota Blava i Carxofa Prat. A la Fira de Vins, s’han servit 9.500 degustacions de vi. En total, s’ha incrementat l’activitat econòmica d’aquest espai al voltant d’un 20%.

Pel que fa a la comercialització de pollastres a la fira, s’han venut 72 pollastres, 4 capons, 9 polletes i mig miler de productes amb pollastre Raça Prat ja preparats. La venda dels Pota Blava per al Quinto Tapa també ha pujat, un total de 232, gairebé un 7% més que al 2024. Cal esmentar també que la Cooperativa Agrícola ha venut 1.500 kg de Carxofa Prat amb motiu d’aquest esdeveniment. L’oferta gastronòmica del Pota Blava a la ciutat s’ha complementat amb la participació de 19 restaurants de tota la ciutat amb menú de Fira avícola, amb una plat principal amb Pota Blava i Carxofa Prat. 

La novetat d’enguany de la 52a Fira Avícola, ha estat l’estrena de l’espai gastronòmic de l’Aula de Cuina i l’Aula de Tast. La creació d’aquest espai ha permès la realització de 15 activitats, totes elles orientades a promocionar el talent gastronòmic de diferents professionals de primer nivell així com el producte de proximitat. Així, aquest espai ha aplegat més de 550 persones a les 8 activitats de l’Aula de Cuina i les 8 de l’Aula de Tast.

Bona rebuda dels nous accessos

Com cada edició, s’ha realitzat una enquesta a les persones que s’ha apropat a la fira. La valoració és molt positiva, especialment l’organització amb la redistribució dels nous accessos i gestió de cues, aportant una sensació de més amplitud i ordre.

Compartir

A les xarxes