dimarts, 25 juny, 2019 - 09:00

Són activitats d'estiu culturals, d’educació en el lleure, esport o tecnologia

Més de 3.400 infants i joves del Prat participaran en activitats d’estiu

Festa de cloenda de l'Escola d'estiu de Sant Cosme a la Plaça de l'Amistat del Prat de Llobregat (2018)

Festa de cloenda de l'Escola d'estiu de Sant Cosme a la Plaça de l'Amistat del Prat de Llobregat (2018).

L’Ajuntament del Prat de Llobregat coordina el conjunt de l'oferta d’activitats d’estiu, amb la col·laboració de diverses entitats del Prat.  En total, s’organitzen un quarantena d’activitats que s’adeqüen als interessos dels infants en diferents àmbits: la cultura i l’art, l’esport, la tecnologia, les activitats de lleure i aventura...

Dels més de 3.400 infants i joves participants, més d’un miler han rebut ajuts municipals per facilitar l’accés a aquestes activitats. L’Ajuntament hi ha invertit  prop de 150.000 euros.

 

Coincidint amb la finalització del curs escolar, l’Ajuntament del Prat de Llobregat, en col·laboració amb 28 entitats de la ciutat, ha organitzat un ampli ventall d’activitats d’estiu. Durant l’estiu passat, més de 3.400 infants i joves van participar en aquestes activitats d’estiu, una xifra que ha crescut més del 30% en els darrers 4 anys, i que enguany es preveu mantenir.

D’entre els infants inscrits en aquestes activitats, fins a 1.067 han rebut ajuts municipals per accedir-hi. Amb aquests ajuts, l’Ajuntament del Prat vol facilitar que els nens i nenes de les famílies amb més dificultats econòmiques també puguin gaudir d’aquestes activitats d’oci. En total, l’Ajuntament hi ha destinat 147.580 €.

Els ajuts, adreçats a infants i joves nascuts entre 2001 i 2016, s’han adjudicat segons criteris socioeconòmics i de renda i de prevenció de factors de risc social. Les sol·licituds es van fer entre el 28 de febrer i el 22 de març i el passat mes de maig l’Ajuntament va publicar els ajuts assignats: un total de 1.067 d’entre les 1.361 peticions rebudes. En la valoració inicial, la resta han estat desestimades per no ajustar-se als requisits per diferents motius, tot i que ara se’n farà una segona de comprovació.

A més d’aquests ajuts, s’ofereixen 110 places el juliol i 90 a l’agost al Centre Obert del Prat, amb servei de menjador inclòs,  per a nens i nenes de famílies en risc d’exclusió social. Les places estan finançades tant per l’Ajuntament del Prat com per la Generalitat de Catalunya.

Més de 40 activitats d’estiu de diferents àmbits

Per adaptar-se a les diferents inquietuds dels nens i nenes del Prat, l’Ajuntament i 28 entitats de la ciutat han programat més d’una quarantena d’activitats corresponents a diversos àmbits. Es faran activitats d’estiu culturals i artístiques (de pintura, música, teatre...), esportives (de natació, patinatge, futbol, bàsquet, voleibol, atletisme, gimnàstica rítmica, esports d’aventura o nàutics...), tecnològiques o de lleure. També es faran casals i colònies i d’altres activitats on es combinaran activitats de diferents tipus. Algunes d’aquestes activitats, organitzades per Disprat Lleure, estan adreçades específicament a infants amb diversitat funcional. La resta d’activitats també poden acollir infants amb diversitat funcional amb un monitor de suport perquè pugui seguir l’activitat.

Les inscripcions a les activitats d'estiu es mantindran obertes fins al 6 de setembre, perquè els nens i nenes s’hi puguin anar incorporant al llarg de l’estiu. Es podran fer a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC), de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 h i de dilluns a dijous, de 16.30 a 19 h. També es poden fer les inscripcions a les entitats, en els seus propis horaris, o a través del portal https://online.elprat.cat.

Si la persona que vol fer la inscripció ha rebut algun dels ajuts municipals esmentats, la inscripció cal fer-la presencialment a l'OIAC.

Descarregar

(2)
(2)

Compartir

A les xarxes

Tweets