dissabte, 18 juliol, 2020 - 21:15

“El govern català ha de donar resposta a les incerteses de sectors com el cultural o l'esportiu”, exigeix l'alcalde pratenc, que ha recordat que “els consistoris hem actuat amb previsió i lleialtat institucional”

Lluís Mijoler i la resta d'alcaldes dels municipis del Procicat metropolità exigeixen a la Generalitat claredat sobre les mesures per contenir la covid

Els 13 ajuntaments dels municipis que avui han participant en el Procicat metropolità convocat per la Generalitat, convocat després de la reunió amb el president Quim Torra sol·licitada d’urgència pels alcaldes i alcaldesses, expressen de manera conjunta les següent consideracions.

Després d’un dia de reunions infructuoses, instades pel president Torra com a màxima autoritat competent, els ajuntaments de forma unànime expressen:

  • No s’ha rebut per part del Govern una explicació clara i coherent sobre com aplicar als municipis les diferents mesures aprovades i publicades avui. El Procicat metropolità no ha generat un espai sòlid i corresponsable de debat i codecisió, tal i com demanen els alcaldes i les alcaldesses.

  • Segueix sense estar garantit un sistema de detecció i seguiment de casos adequat.

  • Els municipis han fet arribar un llistat de punts on es demana una major clarificació en els àmbits com el cultural, esportiu, comercial i les platges. El Govern s’ha compromès a fer un retorn d’aquestes punts demà mateix.
  • Mentre això no succeeixi, els municipis aplicaran la normativa tal i com està redactada per l’autoritat competent, que és el Govern de la Generalitat.

  • Si l’autoritat competent considera adient fet qualsevol canvi per ajustar les mesures d’acord amb les peticions dels ajuntaments i dels sector afectats, els municipis han expressat el compromís de fer-ho.

  • La lluita contra la pandèmia és la prioritat dels municipis, que reiteren l’oferiment de cooperar en el control i la gestió a nivell local del contagi.

L'hora de donar respostes per part de la Generalitat

“El govern català ha de donar resposta a les incerteses de sectors com el cultural o l'esportiu”, ha exigit l'alcalde pratenc. “Els consistoris hem actuat amb previsió i lleialtat institucional,i necessitem que la Generalitat doni respostes clares als i les professionals del món del teatre i altres espectacles, del món de l'esport, o de sectors comercials com les perruqueries necessiten respostes, entre d'altres”, ha recordat l'alcalde després de la reunió que aquest matí ha mantingut ell i la resta de batlles amb el President de la Generalitat i la d'aquesta tarda en el marc del Procicat metropolità.

L'Ajuntament del Prat ja va emetre dijous passat una sèrie de mesures i recomanacions davant del rebrot de l'epidèmia registrat en alguns punts de l'àrea metropolitana, tot i que de moment no a la ciutat. Al Prat, s'han registrat 16 casos nous de malaltia des de l'1 de juliol fins aquest dissabte 18.

L'Ajuntament del Prat està en contacte permanent amb els responsables territorials del Departament de Salut de la Generalitat per identificar qualsevol repunt que pugui fer intuir un rebrot.

Compartir

A les xarxes