dijous, 29 juny, 2023 - 11:00

Lluís Mijoler i Juan Pedro Pérez signen l’acord de govern del Prat en Comú Podem i el PSC per al mandat 2023-27

Acord de govern 2023-2027

 

  • El nou cartipàs municipal s’haurà de debatre i votar en un plenari extraordinari que tindrà lloc el 6 de juliol

 

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler Martínez, i el cap del grup municipal del PSC, Juan Pedro Pérez Castro, han signat aquest dijous a la sala de plens de la Casa de la Vila l’acord de govern entre els grups del Prat En Comú Podem i els socialistes del Prat per al mandat 2023-27.

En compliment del pacte d’investidura signat per aquests dos grups polítics, l’acord estableix les prioritats i eixos d’actuació que l’executiu municipal desplegarà a través del Pla d’Actuació Municipal i l’organització del cartipàs municipal per a aquest mandat. Aquest cartipàs s’haurà de debatre i votar en un plenari extraordinari que, com estava previst, tindrà lloc la primera setmana de juliol, el proper dijous 6, a les 18h.

L’acord per “un govern de progrés i transformació per al Prat”, segons el document, “recull l’experiència dels executius de coalició que han liderat la millora de la nostra ciutat en els darrers cinc mandats”, i “es marca l’objectiu de prosseguir amb la tasca engegada durant el mandat 2019-2023, de renovar el model de ciutat que ha contribuït a la construcció del Prat d’avui per donar resposta als reptes dels propers anys, i continuar establint així les bases del Prat del futur” “des de la pluralitat” i “amb complicitat amb el teixit associatiu, cívic i veïnal de la ciutat i mirant d’establir les majors complicitats i consensos possibles.”

Pel que fa al govern municipal, l’acord preveu que la junta de govern, presidida per l’alcalde Mijoler, estigui formada per vuit tints i tinentes d’alcaldia. Juan Pedro Pérez Castro, primer tinent d’alcaldia, assumirà l’àrea d’Acció Institucional i Projectes Urbans. Alba Bou Jordà continuarà al capdavant de l’àrea d’Urbanisme i Habitatge; Joaquim Bartolomé Capdevila de la d’Acció Ambiental i Serveis Urbans; Juan Carlos Moreno Roig, de la de Desenvolupament Econòmic; i David Vicioso Adrià de la d’Organització, Governança i Economia. Marisol Rojas Fernández assumirà l’àrea de Benestar, Polítiques d’Igualtat i Ciutadania i Anna Martín Cuello la d’Educació, Cultura i Comunitat.

Pel que fa a les regidories, hi haurà tres que dependran directament d’alcaldia: la de Promoció de la Ciutat, que liderarà Joaquim Bartolomé Capdevila, la de Bon Govern, Comunicació i Atenció a la Ciutadania, que liderarà Esther García Fernández, i la de Policia Local, que assumirà Rafael Duarte Molina. Pel que fa a l’Àrea d’Acció Ambiental i Serveis Urbans, tindrà una regidoria d’Agricultura o Ramaderia que assumirà el propi Joaquim Bartolomé Capdevila i una regidoria de Dret a l’Aigua i l’Energia Públiques que liderarà Esther García Fernández. A l’àrea de Desenvolupament Econòmic estarà adscrita la regidoria de Comerç, que seguirà dirigint Marina García Vargas. A la de Benestar, Polítiques d’Igualtat i Ciutadania estaran adscrites les regidores de Convivència, Civisme i Protecció Civil, que assumirà Juan Pedro Pérez, d’Esports i Joventut, liderada per Débora García Barrios, i de Salut Pública, Benestar Animal i Consum, a càrrec de Marina García Vargas. Finalment, l’àrea d’Educació, Cultura i Comunitat comptarà amb la regidoria d’Acció Social, liderada per Carmelo Declara Merino, la del Pla Estratègic de Sant Cosme, que assumirà Valle Alcaide Cárdenas, i la de Memòria Democràtica, que seguirà dirigint Esther García Fernández.

Pel que fa als eixos de govern, el document marca com a prioritats l’impuls d’una ciutat amable amb un desenvolupament equilibrat; compromesa amb el seu territori i referent en sostenibilitat; que no deixa ningú enrere; educadora, culta i crítica; i activa i saludable. Per fer-ho, els grups municipals que conformaran el govern municipal es marquen l’objectiu d’elaborar el Pla d’Actuació Municipal 2024-27 i aprovar-lo, seguint els mateixos calendaris que el mandat passat, abans que finalitzi el 2023.

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes