dissabte, 15 juny, 2019 - 14:00

Lluís Mijoler, elegit nou alcalde del Prat de Llobregat

Regidors/ores electes del mandat municipal 2019-2023

Imatge dels 25 regidors/ores electes per a aquest mandat municipal 2019-2023 davant de la façana de l'Ajuntament del Prat.

A l’acte de constitució del nou Ajuntament, celebrat aquest migdia, s’ha escollit Lluís Mijoler com a alcalde del Prat de Llobregat.

Els 25 regidors i regidores electes (11 de El Prat En Comú-En Comú Guanyem, 7 del PSC-CP, 3 d’ERC-AM, 3 de C’s i 1 de Podemos) també han promès o jurat el càrrec durant la sessió de constitució d’avui.

 

Aquest migdia s’ha celebrat l’acte de constitució del nou Ajuntament del Prat de Llobregat per al proper mandat municipal (2019-2023). Durant l’acte, s’ha escollit Lluís Mijoler alcalde del Prat de Llobregat i se li fa ha fet entrega de la vara de comandament de la ciutat.

També han promès o jurat el càrrec el conjunt de regidors i regidores de l’Ajuntament del Prat, un total de 25, que van ser escollits a les eleccions municipals del passat 26 de maig (veure llistat final). El nou ple municipal està conformat per 11 regidors i regidores de El Prat En Comú-En Comú Guanyem, 7 del PSC-CP, 3 d’ERC-AM, 3 de C’s i 1 de Podemos. Lluís Mijoler encapçalava la candidatura de El Prat En Comú-En Comú Guanyem, que va ser la més votada en aquests comicis.

L’acte de constitució s’ha celebrat a “El Modern” del Prat de Llobregat. La sessió plenària l’ha iniciada la secretària municipal i, tot seguit, s’ha constituït la mesa d’edat, formada per la regidora de més edat, Pilar Eslava (com a presidenta de la mesa), i la més jove, Marina García (com a vocal).

Després de la constitució de la mesa d’edat, han promès o jurat el càrrec els 25 regidors i regidores electes, que posteriorment han procedit a l’elecció del nou l’alcalde, dipositant el seu vot en una urna per optar per alguna de les tres candidatures presentades (la de Lluís Mijoler de El Prat En Comú-En Comú Guanyem, Jordi Ibern d’ERC-AM i Antonio Miguel Ruiz de C’s).  Després de l’escrutini, la mesa ha anunciat que Lluís Mijoler era el més votat (amb 18 vots) i l’ha proclamat alcalde del Prat. Els altres dos candidats han obtingut 3 vots cadascun.

Posteriormet, s’ha fet entrega de la vara de comandament de la ciutat al nou alcalde. Lluís Mijoler ha donat després la paraula als portaveus de les diferents candidatures en ordre invers al nombre de vots obtinguts: Sandra Daza de Podemos, Antonio Miguel Ruiz de C’s, Jordi Ibern d’ERC-AM, Juan Pedro Pérez Castro del PSC-CP i Alba Bou de El Prat En Comú-En Comú Guanyem.

Posteriorment, Lluís Mijoler ha fet el seu primer discurs com a alcalde del Prat de Llobregat. Ha assegurat que vol continuar i projectar cap al futur el projecte polític que es va iniciar al Prat de Llobregat l’any 1979  i que, durant els darrers 37 anys, ha estat encapçalat pel fins ara alcalde, Lluís Tejedor, a qui ha agraït el seu compromís amb la ciutat. També ha enumerat alguns dels principals reptes de la ciutat per al mandat 2019-2023 que ara comença: “aconseguir l’equilibri territorial i la preservació dels espais naturals”, “treballar per la cohesió social perquè ningú es quedi enrere”, promoure l’educació i la cultura i el seu accés per part de la ciutadania en igualtat d’oportunitats i “aplicar la mirada de gènere” a la política municipal, entre d’altres. 

L'alcalde també ha lliurat una placa de record als regidors i regidores que ho van ser durant el darrer mandat i que no han renovat en el càrrec: Immaculada Llopis (PDECAT), Cristina Simón (Guanyem El Prat), Núria Sanahuja (ERC), Miguel Ángel Ochoa (PP) i Marga García (ICV-EUiA). També s’ha lliurat una placa de record a Lluís Tejedor (ICV-EUiA), com a cloenda de la seva trajectòria com a alcalde del Prat de Llobregat durant els darrers 37 anys.

 

Llista de regidors/ores electes de l’Ajuntament del Prat de Llobregat per al mandat municipal 2019-2023:

Per la candidatura de “El Prat En Comú-En Comú Guanyem” (EPC-ECG)

1. Lluís Mijoler Martínez

2. Alba Bou Jordà

3. Joaquim Bartolomé Capdevila

4. Pilar Eslava Higueras

5. Rafael Duarte Molina

6. Anna Martín Cuello

7. David Vicioso Adrià

8. Esther García Fernández

9. Antonio García Martínez

10. Maria Dolors Siles Garcia

11. Francisco Manuel Lorenzo Galllardo

 

Per la candidatura presentada pel Partit dels Socialistes de Catalunya -Candidatura de Progrés (PSC-CP):

1. Juan Pedro Pérez Castro

2. Marta Mayordomo Descalzo

3. Juan Carlos Moreno Roig (Charli) (independent)

4. Débora García Barrios

5. Alejandro Herrera Muñoz

6. Marina García Vargas

7. Juan Manuel Fraile Alonso

 

Per la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya- Acord Municipal (ERC-AM):

1. Jordi Ibern i Tortosa

2. Meritxell Charavia i Ribas

3. Sergi Morales i Gálvez

 

Per la candidatura de Ciutadans- Partido de la Ciudadanía (C’s):

1. Antonio Miguel Ruiz Redondo

2. Jordi López Gil

3. Montserrat Blázquez Jiménez

 

Per la candidatura de Podemos (Podemos):

1.Sandra Patricia Daza Puente

Descarregar

(2)
(2)

Compartir

A les xarxes