divendres, 18 setembre, 2020 - 11:15

L’impacte de la Covid amb perspectiva de gènere s’abordarà demà a la Trobada de Dones del Prat

Carme Vidal Estruel, experta en feminismes, violències masclistes i la planificació de polítiques públiques amb perspectiva de gènere, analitzarà l’impacte socioeconòmic de la Covid des d’aquesta perspectiva.

Tant aquesta xerrada com el conjunt d’activitats de la trobada es realitzen enguany en format virtual.

 

Aquesta setmana, se celebra la 17a edició de la Trobada de Dones del Prat, enguany en format completament virtual en el context de la pandèmia sanitària. De fet, la xerrada central d’aquesta trobada, que tindrà lloc demà dissabte a les 10 del matí, es dedicarà a analitzar l’impacte de la Covid amb perspectiva de gènere. La xerrada s’emetrà demà a les 10 h en obert (sense inscripció prèvia) a través del Youtube de l’Ajuntament del Prat.

La ponent de la xerrada serà Carme Vidal Estruel, dedicada a l'estudi dels feminismes, les violències masclistes i el treball de planificació de polítiques públiques amb perspectiva de gènere. Va formar part de l’equip de l’entitat Tamaia, per a la lluita per defensar els drets de les dones i l’abordatge de les violències masclistes des del procés de recuperació i apoderament.

Vidal reflexionarà sobre com l’emergència sanitària del coronavirus ha posat de manifest la importància de les cures, que recauen majoritàriament en les dones en una societat patriarcal i on s’expressen també desigualtats pel que fa a la classe social. Ressaltarà aspectes com l’impacte del coronavirus sobre la salut de les dones, el fràgil equilibri entre el món productiu i reproductiu i la situació de les violències masclistes durant el confinament.

La 17a Trobada de dones del Prat

La Trobada de Dones és un espai de retrobament, enguany en format virtual, desprès del període de vacances, que vol promoure la participació de les dones a la vida de la ciutat, crear noves xarxes relacionals entre les pratenques i continuar construint un discurs crític i feminista per transformar la nostra ciutat. 

A més de la xerrada de demà, ahir va tenir lloc el taller Connexió i apoderament a càrrec de la professora de ioga i terapeuta pratenca Sol Viveka, per promoure la connexió amb el propi cos i l’apoderament personal. 

Avui mateix a les 18 h, també es farà el taller sobre els mites de l’Amor romàntic  a càrrec de la psicòloga pratenca Marisol Rojas, autora del llibre Amor sostenible, a través del link https://meet.jit.si/AulaDeCiutadaniaElPrat.

Podeu seguir el desenvolupament de la Trobada de Dones a través del Facebook i el Twitter de la Xarxa de Dones del Prat o compartir els vostres missatges sobre el tema (amb el hashtag #17trobada).

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes