divendres, 1 desembre, 2017 - 14:00

Les AMPA i l’Ajuntament organitzen el mercat d’intercanvi de joguines del Prat

Mercat d'intercanvi de joguines al Prat.

Al Prat de Llobregat, s’han aconseguit aplegar en un mercat únic de ciutat les diverses iniciatives d’intercanvi de joguines dels diferents centres educatius, una experiència innovadora a Catalunya, que ha rebut el reconeixement dels Premis FAPAC. 

 

Les AMPA del Prat de Llobregat, juntament amb les famílies de les escoles bressol i l’Ajuntament, organitzen demà dissabte, 2 de desembre, el mercat d’intercanvi de joguines, una gran iniciativa de ciutat, oberta a la participació de tots els nens i nenes. L’activitat tindrà lloc a la Plaça de Catalunya del Prat, davant del Cèntric Espai Cultural.

Al Prat de Llobregat, s’han aconseguit aplegar en un mercat únic de ciutat les diverses iniciatives d’intercanvi de joguines dels diferents centres educatius, una experiència innovadora a Catalunya, que ha rebut el reconeixement dels Premis FAPAC. El projecte, iniciat l’any 2012, va ser reconegut el 2014 pels Premis FAPAC (Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya), en la categoria "AMPA solidària" (primer premi).

Gràcies a aquesta iniciativa, infants d’arreu de la ciutat podran intercanviar joguines de segona mà en bon estat, recollides als centres educatius des de la setmana passada. Quan els nens i nenes porten una joguina o més a escola, se’ls dóna un tiquet de bescanvi que els permetrà recollir-ne una altra durant el mercat d’intercanvi de dissabte. També és possible portar directament les joguines al mercat d’intercanvi i recollir allà mateix el tiquet de bescanvi, perquè aquells nens i nenes que estudien fora del Prat també hi puguin participar.

Amb aquesta iniciativa, es pretén fomentar entre els infants i joves valors com el consum responsable, la sostenibilitat, la solidaritat i el treball cooperatiu. En aquesta edició del mercat, és previst que hi participin més de 500 nens i nenes de tota la ciutat d’una vintena de centres educatius -majoritàriament centres de primària, però també escoles bressol- i que es recullin un miler de joguines.

Una vegada finalitzat el mercat d’intercanvi, l’excedent de joguines es repartirà entre entitats de lleure de la ciutat. En aquesta iniciativa, també hi col·labora la Creu Roja, que s’ocuparà de destriar les joguines més noves, per destinar-les a la seva pròpia campanya de joguines.

Descarregar

(2)
(2)

Compartir

A les xarxes