dimarts, 27 juny, 2023 - 14:30

L'AMAP, de la qual és membre el Prat, participa en la constitució de la Taula Nacional de l'Aigua

 

  • L’ens neix amb l’objectiu de buscar consensos, establir criteris i definir prioritats en la gestió de l’aigua.

L’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP) ha participat en la constitució de la Taula Nacional de l'Aigua. Quim Bartolomé, sots-president de l’AMAP i fins ara tinent d’alcaldia d’Acció Ambiental i Energia del consistori pratenc, ha assistit a aquest acte on ha reivindicat la gestió pública de l’aigua com a garantia d’aquest bé col·lectiu, un dret humà reconegut per les Nacions Unides.

De fet, per a aquesta taula, l’AMAP ha aportat propostes per fer front a la sequera i ha defensat la importància de mantenir l'aigua sota una gestió pública, ja que en l’actualitat només el 22% de la ciutadania de Catalunya rep l'aigua d'operadors públics. El Prat, amb més de 30 anys d’experiència eficient en la gestió de l’aigua, és un dels municipis membre. A més, ha reclamat la urgència de regular l'excessiva demanda d'aigua i prioritzar-ne els usos, així com donar suport als municipis en la gestió de la sequera.

En l'actual context de sequera i escassetat, és crucial que la gestió de l'aigua segueixi els principis de l'interès comú i se n'eviti la mercantilització. És per això que pren especial rellevància que, a Catalunya, s'impulsi la gestió pública de l'aigua, sempre en consonància amb els interessos públics.

Què és l’AMAP

L’AMAP agrupa 71 municipis catalans, així com empreses públiques d’aigua i entitats relacionades amb la gestió de l’aigua, i va néixer el 2018 amb la finalitat de difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l’aigua, així com donar suport als municipis que gaudeixen d’aquesta gestió pública i a aquells que s’hi vulguin encaminar.

Descarregar

(1)

Compartir

A les xarxes