dilluns, 6 novembre, 2023 - 11:45

L'alcalde Lluís Mijoler i el regidor Quim Bartolomé, amb el producte i la pagesia pratencs al Gastronomic Forum Barcelona

Cooperativa Agrícola a Gastronomia Forum

 

  • La Cooperativa Agrícola del Prat munta un estand a l'esdeveniment amb la Carxofa Prat com a insígnia del territori.
  • El xef Nil Vergara prepara un arròs i una crema catalana amb la més icònica de les hortalisses del Parc Agrari del Baix Llobregat en una mostra de cuina en temps real.

 

L'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i el regidor d'Agricultura i Ramaderia, Quim Bartolomé, han visitat avui dilluns l'estand de la Cooperativa Agrícola del Prat al Gastronomic Forum Barcelona. L'esdeveniment, que se celebrarà a la Fira de Barcelona fins dimecres, reuneix més de 350 expositors del sector de la gastronomia, la restauració i el foodservice i, enguany, tracta com a tema central la biodiversitat.

La Cooperativa Agrícola Prat, que agrupa productors i productores del municipi des de fa més de 100 anys, està present per segon cop a la trobada. Des del seu expositor reivindica la Carxofa Prat, remarcant-ne el sabor únic, la seva qualitat i frescor i el fet de ser conreada al costat de Barcelona, però també la feina de la pagesia local i el valor dels productes que conreen, amb un missatge carregat de sostenibilitat, defensa del territori i aposta per la qualitat.  A l’estand,  s’hi celebraran demostracions gastronòmiques a càrrec del Xef Nil Vergara , qui cuinarà arròs amb bolets de temporada i Carxofa Prat i crema catalana amb poma i carxofa, plats que podran ser degustats pels assistents al Fòrum Gastronòmic. 

Novetats amb l'accent artesanal i de Km 0 de sempre

Enguany, la Cooperativa hi presenta la seva nova crema de calçots, que elabora l’entitat social Espigoladors mitjançant la marca Es Imperfect, que lluita contra el malbaratament alimentari. La Cooperativa comercialitza aquestes cremes de calçots i carxofa, a més de patés de carxofa totalment artesans, que se sumen a les que ja ofereixen de porros, carabassa i carbassó. 

Per a la Cooperativa Agrícola del Prat estar presents en un certamen com aquest, asseguren, significa fer un pas més pel reconeixement de la feina i del producte de les famílies pageses del Prat que nodreixen Barcelona i la seva àrea metropolitana amb productes de qualitat durant tot l’any. Amb l'objectiu de donar-se a conèixer, van repartir fullet de presentació molt lligats als seus valors, ja que han estat fets amb material sostenible a partir de restes vegetals del kiwi per l'entitat Saó Prat, que  acompanya infants, joves i famílies en risc d exclusió social.

Descarregar

(1)
(3)

Compartir

A les xarxes