dijous, 25 febrer, 2021 - 15:45

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, urgeix la Generalitat a presentar el pla de protecció del Delta del Llobregat que reclama la Comissió Europea

Espais naturals
  • El batlle celebra la intenció del Govern d’ultimar aquest pla després d’anys de retard i les inversions de l’Agència Catalana de l’Aigua per millorar la qualitat de l’aigua als Espais Naturals
  • L’alcalde Mijoler també recorda a Aena que el posicionament de la Comissió fas inviable l’ampliació de l’aeroport sobre els seus límits actuals

L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha celebrat aquest dijous la intenció de la Generalitat de presentar el pla de protecció dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, però ha urget a fer-ho ja, després d’anys de retard. Així ho ha declarat l’alcalde Mijoler després de les diverses reunions que aquest dijous ha mantingut el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, amb l’Ajuntament del Prat i altres representants del territori del Delta. En elles, s’ha abordat el requeriment enviat per la Comissió Europea la setmana passada assenyalant les mancances en la protecció dels Espais Naturals per part de l’Estat i de la Generalitat, així com el pla d’inversions de l’Agència Catalana de l’Aigua a la zona Delta.

L’alcalde Mijoler ha celebrat aquestes inversions de l’ACA, que han de contribuir a millorar la qualitat de l’aigua als espais naturals. “Són unes inversions que portem reclamant al territori des de fa molts anys”, ha recordat, tot apuntant que aquestes actuacions ajudaran a atendre els requerimens de la Comissió Europea per tal que la Generalitat i l’Estat protegeixin més i millor el Delta del Llobregat.

Per fer-ho, “una major inversió, dotar de més protecció aquesta infraestructura verda, caminar cap a una governança en la qual els ajuntaments hi participem molt més i que hi hagi una major col·laboració entre les administracions implicades”, ha reivindicat en aquest sentit l’alcalde Mijoler, que per això ha celebrat la intenció expressada per la Generalitat de presentar properament el pla de protecció del Delta que la Comissió Europea reclama. Aquesta figura, amb la qual compten bona part dels espais naturals de Catalunya i que s’havia d’haver impulsat fa anys, ha de suposar la guia segons la qual sigui possible la conservació i potenciació dels valors ecològics, paisatgístics, científics i culturals del delta del Llobregat. 

“Portem deu anys esperant aquest pla; el març del 2019 ens van dir que ja el tenien llest i que l’anaven a presentar. Han sigut dos anys complicats, però no tenim aquest pla”, ha indicat l’alcalde del Prat, que ha recordat que abans del 15 de març cal respondre la part tècnica del requeriment que fa la Comissió Europea. L’alcalde Mijoler s’ha posat a disposició de la Generalitat, per “aportar aquelles idess que tenim des de fa temps” en l’elaboració del pla, i ha recordat que cal treballar no només per protegir millor les zones actualment incloses en els espais naturals, sinó també ampliar-les.

“Aquest requeriment de la comissió europea fa inviable plantejar que l’aeroport o el port puguin créixer”

L’alcalde també ha aprofitat la reunió per insistir en què cal que l’aeroport del Prat i el Port de Barcelona descartin els seus plans d’ampliació que el requeriment de la Comissió fa inviables. En aquest sentit, ha considerat que l’anunci del president d’Aena Maurici Lucena de retardar l’ampliació de l’aeroport “no ens serveix de gaire”.

“Aquest requeriment de la Comissió Europea fa inviable plantejar que l’aeroport o el port puguin créixer tenint com tenim altres infraestructures al país que poden donar cobertura a les necessitats de la xarxa aeropurtuària i portuària”, ha recordat l’alcalde Mijoler.

Descarregar

(3)

Compartir

A les xarxes