divendres, 1 desembre, 2023 - 11:45

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i la consellera d'Educació, Anna Simó, visiten l'ampliació de l'Institut Escola Pepa Colomer

Visita consellera Educació a Pepa Colomer
  • El centre compta amb un nou gimnàs, noves aules i un interior reforçat gràcies a la inversió de l’Ajuntament i la Generalitat. La consellera i l’alcalde han abordat també la necessitat de fer millores a les aules d’infantil.

  • L’obra de millora ha comptat amb una inversió de 2,18 milions d’euros entre la Generalitat i l’Ajuntament.

  • El batlle pratenc i la consellera han abordat també en una reunió a la Casa de la Vila diverses iniciatives per seguir millorant l’educació pública i de qualitat a la ciutat.

 

La consellera d’Educació, Anna Simó, i l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, han realitzat aquest matí una visita inaugural a l’ampliació de l’Institut Escola Pepa Colomer. La consellera i l’alcalde han recorregut les noves instal·lacions del centre (aules, cuina, biblioteca, sala polivalent, gimnàs i vestidors), han descobert la placa inaugural i han intervingut en l’acte celebrat amb aquesta ocasió i conduït per l’alumnat del centre.

L’obra de millora ha comptat amb una inversió de 2,18 milions d’euros entre la Generalitat i l’Ajuntament. Ambdues institucions van signar un conveni de col·laboració l’any 2021 per emprendre les actuacions, que van esdevenir necessàries després de la conversió de l’Escola Pepa Colomer en un institut-escola el curs 2019-2020. El text contemplava l’execució d’obres de reforma interior, la construcció d’un gimnàs i dues aules grup.

Una obra iniciada l’estiu del 2022

La transformació de l’Institut Escola Pepa Colomer va iniciar-se l’estiu de l’any 2022. La primera fase de les obres va consistir en una reforma de la planta baixa de l’edifici, que es va ampliar amb dues noves aules i una biblioteca, que van ocupar part dels antics porxos. També va modificar-se la zona d’administració per tal de fer la connexió amb la part ampliada.

La segona fase de les obres de reforma i ampliació va dur-se a terme aquest mateix estiu. L’actuació va centrar-se en la reforma integral de la cuina, en la creació d’una nova escala d’emergència i en el nou edifici del gimnàs amb noves aules.

El nou edifici, situat a la zona del pati on abans estaven els horts escolars, acull un gimnàs, vestidors i un porxo, a la planta baixa, i dues aules més a la primera planta, que estan connectades amb l’edifici existent mitjançant una passera.

Les quatre noves aules s’han dissenyat perquè siguin polivalents, amb envans mòbils que fan possible ampliar els espais i amb revestiments acústics que permeten fer activitats musicals i d’altre tipus.

L’alcalde Mijoler i la consellera Simó han fet una visita a aquestes instal·lacions, i han visitat també les aules d’infantil, que requereixen intervencions de millora, tal com han abordat tots dos responsables polítics.

Reunió institucional a la Casa de la Vila

Abans de la visita al centre, l’alcalde Mijoler i la consellera Simó han mantingut una reunió institucional a la Casa de la Vila, durant la qual la consellera ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament. En aquesta trobada, tots dos representants han abordat millores per seguir impulsant l’oferta educativa pública i de qualitat a la ciutat. En aquest sentit, el batlle ha traslladat a la consellera la necessitat de realitzar millores a l’Institut Illa dels Banyols, per seguir millorant l’oferta d’aquest centre en formació professional; la cessió de la llar d’infants Dumbo, al barri de Sant Cosme, per tal que aquesta es pugui integrar a la xarxa d’escoles bressol municipals de la ciutat; i l’interès per avançar cap a un Pacte Local per l’Educació del Prat que permeti definir un pla a mig i llarg termini de les inversions necessàries en els edificis escolars, de la mateixa manera que la ciutat ja va formalitzar amb la Generalitat un pacte en matèria de salut.

 

Descarregar

(2)
(4)

Compartir

A les xarxes