dimecres, 11 gener, 2023 - 15:00

L'alcalde del Prat de Llobregat, PIMEC i Prat Empresarial analitzen en una trobada conjunta alternatives a l'ampliació de l'aeroport

  • Lluís Mijoler qualifica de bon punt de partida l’informe en què PIMEC planteja la importància de millorar la connexió de l’aeroport amb la xarxa ferroviària i altres mesures per fomentar la sostenibilitat de la infraestructura

L'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha mantingut aquest dimarts a la tarda una trobada amb una representació de les entitats empresarials PIMEC i Prat Empresarial, encapçalades pel president de l’associació de petites i mitjanes empreses al Baix Llobregat i l’Hospitalet Joan Soler i el president del Prat Empresarial Jordi Morera, per intercanviar impressions sobre alternatives a l'ampliació de l'aeroport del Prat. En la trobada, PIMEC ha presentat a l’Ajuntament el seu informe sobre el futur de l’aeroport on es plantegen alternatives a l’ampliació.

El document de " propostes per al consens sobre el model aeroportuari català i la millora de l'aeroport del Prat". El document inclou recomanacions per millorar l'eficiència i la sostenibilitat de l'aeroport. Entre les conclusions més destacades de l'estudi de PIMEC es destaca la importància de potenciar la gestió de la capacitat existent en l'aeroport del Prat, d'aplicar tecnologies avançades per millorar l’eficiència, i de millorar les connexions amb les xarxes de transport públic per reduir les emissions de carboni associades al transport aeri, entre d’altres.

L'alcalde valorat que aquesta proposta que va en la línia de les idees que l'Ajuntament ha defensat des de fa temps en el debat sobre el futur de l’aeroport del Prat. Enlloc d'una ampliació que trencaria els consensos territorial assolits fa dècades i que destruiria l'equilibri al Delta, es planteja un model aeroportuari basat en alternatives. Aquesta idea es veu reforçada per l'estudi realitzat conjuntament per Transport Public i Ajuntament del Prat on es demostra com la capacitat existent en l'aerport del Prat és suficient per satisfer la demanda prevista en els propers anys.

En aquest sentit, l'alcalde ha recordat la importància de pensar el model aeroportuari de forma connectada amb el model de turisme i el model de mobilitat que es vulgui per al país. Així mateix, també ha destacat la importància de preservar l'equilibri territorial al Delta, compatibilitzant les infraestructures logístiques, industrials, agràries i naturals que hi ha, per garantir un desenvolupament sostenible del territori.

En la trobada també s'ha destacat la importància de tenir en compte ‘ emergència climàtica i les mesures que s'han pres a Europa per racionalitzar el tràfic aeri, com ara la inversió en transport ferroviari o la promoció de formes de desplaçament amb menys emissions de carboni en trajectes de curt radi.

L'alcalde ha estat acompanyat en la trobada per Quim Bartolomé, tinent d'alcaldia d'Acció Ambiental, el gerent municipal Ricard Fernández i el director d’Acció Ambiental Joan Herrera. Per la part empresarial hi han acudit a més de Soler i Morera, Jaume Masclans, vicepresident de PIMEC al Baix Llobregat i l’Hospitalet, Agustí Miró, delegat de PIMEC al Baix Llobregat i l'Hospitalet, i Ignasi Sayol, president del Clúster de Logística de Catalunya i president de PIMEC Logística.

Compartir

A les xarxes