dilluns, 3 juliol, 2017 - 14:15

L’Ajuntament implica la ciutadania en un pressupost participatiu per a projectes de millora

L’Ajuntament implica la ciutadania en un pressupost participatiu per a projectes de millora de la ciutat

S'invertirà un milió d'euros per any fins al 2019 en projectes proposats i votats per la ciutadania.

 

L'Ajuntament del Prat ha posat en marxa un pressupost participatiu per tal d'implicar la ciutadania en la presa de decisions sobre una part dels recursos municipals destinats a la millora de l'espai públic.

L'objectiu és que els pratencs i les pratenques puguin decidir quines són les seves prioritats, tant del seu entorn més proper com del conjunt de la ciutat. Aquest pressupost participatiu és una de les accions proposades en el Programa d'Actuació Municipal (PAM) 2016-2019.

El pressupost participatiu és un espai d'informació i participació per a temes que preocupen o interessen la ciutadania i que permet la seva intervenció directa en l’elaboració d’un pla d’inversions municipals.

1 milió d’euros cada any

El pressupost participatiu que ara es posa en marxa destinarà un milió d'euros cada any entre 2017 i 2019, només per a inversions –és a dir, no hi queden incloses ni les activitats, ni els serveis ni les subvencions-. Les inversions suposaran, bàsicament, la creació o reparació d'infraestructures o d'espais públics de competència municipal.

Empadronats al Prat i amb 16 anys complerts

Per poder participar en aquest procés cal estar a empadronat al Prat que haver complert els 16 anys. A banda de les persones a títol individual també hi poden participar associacions inscrites al Registre Municipal d'Entitats.

Inici, el 3 de juliol

El procés comença avui dilluns, 3 de juliol. Fins al 15 de setembre la ciutadania podrà fer propostes a través del web https://millorambtu.elprat.cat/. Les propostes presentades s’avaluaran per un equip tècnic format per representants municipals i de la ciutadania, que descartarà aquelles que no compleixin els requisits (contradictòries amb el programa de govern, inviables tècnica o econòmicament, etc). Entre l’1 i el 31 de desembre es podran votar les propostes que hagin superat el tràmit anterior.

Trobareu informació completa i detallada sobre el pressupost participatiu al web http://www.elprat.cat/persones/participacio-ciutadana/pressupostos-participatius

Descarregar

(2)
(2)

Compartir

A les xarxes