divendres, 15 juny, 2018 - 14:45

L’Ajuntament del Prat s’adhereix a la crida feta per la FMC i la FEMP per a l'acollida de refugiats

Braços de persones de diferents races units representant el respecte a la diversitat

Foto banc d'imatges "School diversity many hands held together"

L’Ajuntament del Prat s’adhereix a la crida feta per la FMC (Federació de Municipis de Catalunya) i la FEMP (Federación Española de Municipios y Provincias) per facilitar l’acollida de les persones refugiades procedents de l’embarcació “Aquarius” i els dos vaixells addicionals que l’acompanyen en diferents punts del territori. Les tres embarcacions transporten prop de 630 persones i, en aquests moments, estan rumb al port de València.

La ciutat del Prat se suma així als més de 200 municipis que han respòs a la crida per donar suport a les persones refugiades, que fugen amb por i desesperació de guerres, persecucions i terror dels seus països d’origen.

Accions i plans municipals per a persones migrades i refugiades i de cooperació 

El Prat ja ha posat de manifest la seva voluntat d’acollida i de suport a les persones migrades i refugiades amb diferents accions i plans municipals. D’una banda, al Pla Local d’acollida de les persones refugiades, que l’Ajuntament va elaborar el 2015, contempla un servei d’acollida i acompanyament, coherent amb la voluntat  d’apostar per la solidaritat, enteniment i cooperació entre els pobles. A més, la ciutat del Prat té un ampli dispositiu de serveis adreçats a l’acollida de persones migrades. Es tracta de serveis tant del propi ajuntament com de les diferents entitats i serveis que conformen la xarxa local d’acollida.

D’altra banda, el Pla Director de Cooperació aposta per la defensa i la protecció dels drets humans arreu del món i preveu desenvolupar projectes de cooperació, en les zones on sigui possible i es pugui aportar un valor afegit des de l’àmbit local.

L’Ajuntament del Prat també ha signat un conveni amb la Cooperativa Obrera de Viviendas i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) per a l’acollida de persones refugiades al municipi. Aquest mateix acord permetrà vehicular l’atenció de les persones refugiades de l’Aquarius.

El Prat també forma part de la Xarxa de Ciutats Refugi i compta amb una comissió ciutadana de suport a les persones refugiades. A més, el ple municipal d’abril de 2016 també va aprovar una moció contra l'acord entre la UE i Turquia sobre les persones refugiades.

Actualment, el Prat acull i dóna suport una vintena de persones refugiades i sol·licitants d’asil en col·laboració amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) i la Cooperativa Obrera de Viviendas, que en facilita l’allotjament.

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes