dijous, 9 març, 2023 - 14:30

La sisena edició del Dansa Metropolitana omple el Prat d’espectacles durant dues setmanes

Dansa Metropolitana 2022 al Prat

 

  • La programació pratenca del festival, que se celebra simultàniament a 12 municipis, arrenca dissabte 11 de març.
  • La Capsa, el Centre Cívic Jardins de la Pau i L’Artesà acolliran propostes pensades per a tots els públics.

  

“ENR2”, de Hip Hop Prat, dona el tret de sortida dissabte 11 a la programació pratenca de la sisena edició del Dansa Metropolitana. El festival, que se celebra entre el 9 i el 26 de març, omplirà de moviment teatres, centres cívics, carrers i places de dotze municipis.

La participació del Prat de Llobregat a l’esdeveniment inclou espectacles que permetran veure la diversitat de llenguatges de la dansa actual. La programació començarà amb “ENR2” de Hip Hop Prat, sota la direcció d’Úrsula Rilo, una proposta creada en residència a L’Artesà, que es podrà veure l’11 i el 13 de març. Al mateix teatre es podran veure, el 19 de març, “Made of space”, dansa i so en directe d’una de les companyies referents en dansa contemporània del país, GN|MC Guy Nader|Maria Campos, i, el 16 de març, “Bailarina Reload 2014-2024”, de Sonia Gómez, un solo d’una creadora única recuperat especialment per a Dijous Teatre.

Activitats per a infants i participació de les escoles

La programació no s’oblida del públic familiar. Així, al Centre Cívic Jardins de la Pau, s’hi podrà veure, el 19 de març, “Paisatges. Estudi #1”, de CreaMoviment, espectacle participatiu pensat per a nadons de 0 a 3 anys inspirat en l’obra del pintor Pablo Palazuelo. A més a més, impulsa de nou el cicle ‘Obrim portes, ballem?’, en què les seus d’escoles, acadèmies i associacions de dansa del Prat s’obren a la ciutat i ofereixen tallers impartits pels docents de les mateixes escoles.

En total, hi haurà masterclasses. Hi particpen l’Escuela de Flamenco Mavi Arias, amb Mavi Arias, La Beat Urban, amb Maku, Eternal Dance District, amb Harri Castaño, RV Dance Company, amb Raquel Vázquez, Hip Hop Prat, amb Úrsula Rilo, Casa de Cádiz, amb Filo García, i Estudi 10, amb Patricia Roncero. Tancarà el programa d’Obrim Portes la masterclass de Sheila Ortega, coreògrafa, ballarina i professora de danses urbanes especialitzada en dancehall, així com coneguda professora de l’acadèmia d’Operación Triunfo.

Creació comunitària

A més, durant el festival s’iniciarà el procés comunitari vinculat a la cita anual de La Nit en Dansa de Jardins de la Pau. Es tracta d’un procés col·lectiu de creació escènica en l’àmbit de la dansa i l'expressió corporal que culmina amb la presentació d'un espectacle al carrer al juliol, en el marc de la campanya d’activitats culturals “Viu l’Estiu al Prat”. En aquesta edició, es comptarà amb l'acompanyament del coreògraf i ballarí Pol Jiménez, qui oferirà el 23 de març una engrescadora masterclass com a tret de sortida del procés.

Tota aquesta vessant vinculada a la creació comunitària es completarà a la ciutat amb la proposta educativa ‘La Panda: En el coro como en el corro y en el cielo como en el suelo’, amb Alberto Cortés i Luz Prado, dins del projecte Camins Vius de L’Artesà. Amb alumnat de 2n de Primària, posaran en marxa un catàleg d'accions compartides que generen un estat d'excepció basat en una energia improductiva i inapropiada per invocar la celebració col·lectiva i reconduir tota l'energia generada en un temps més que necessari per a escoltar-se a un mateix i realitzar un conjur col·lectiu.

Descarregar

(1)
(1)

Compartir

A les xarxes