dissabte, 1 octubre, 2022 - 11:00

La Policia local del Prat denuncia els protagonistes d’un vídeo viral que mostra com cometen diverses infraccions greus com la de conducció temerària

 

La Policia local del Prat ha denunciat els autors de les infraccions documentades en un vídeo on apareix un grup de persones dins d’un vehicle pel barri de Sant Cosme, entre d’altres motius per conducció temerària. El vídeo es va penjar a Youtube i es va començar a compartir per les xarxes socials a principis de de setembre,  moment a partir del qual la Policia local va iniciar una investigació per identificar-ne els autors i poder iniciar els corresponents processos sancionadors.

Al conductor del vehicle, R.F.,  se’l sancionarà amb 980 euros de multa per infraccions greus vinculades a la conducció. També se li retiraran el màxim de 8 punts del carnet que es poden treure per acumulació d’infraccions vinculades a la conducció en un sol dia (si bé la penalització per les infraccions comeses representava la retirada de 13 punts). Les infraccions que han comès són la de conducció temerària (500 euros de multa i retirada de 6 punts de carnet), el d’utilització de telefonia mòbil amb intervenció manual del conductor (200 euros de sanció i 3 punts del carnet), el de no fer ús adient del cinturó de seguretat (200 euros de sanció i 4 punts del carnet) i el de no mantenir la pròpia llibertat de moviments, el camp necessari de visió i l’atenció permanent per garantir la seva pròpia seguretat i la de la resta d’ocupants del vehicle (80 euros de sanció). 

A més de les multes per irregularitats en la conducció, se sancionarà R.F. per exhibició d’armes prohibles -concretament al vídeo apareix mostrant una arma blanca-, d’acord amb l’establert per la Llei de seguretat ciutadana (LO 4/2015 (art. 36.10). Serà l’òrgan instructor qui proposarà la quantia de la sanció per aquesta infracció, també considerada com a greu per la normativa estatal.

Als altres ocupants del vehicle (J.F. i A.A.) se’ls sancionarà per no seure adequadament al vehicle i no fer-hi un ús correcte del cinturó de seguretat (200 euros de sanció per persona). A l’individu identificat com a A.A., també se’l multarà per tirar deixalles fora de les papereres i embrutar l'espai públic, en llençar burilles de cigarreta al terra, d’acord amb l’establert per les ordenances municipals. 

La Policia local ha iniciat els corresponents procediments sancionadors, per multar els autors d’aquestes infraccions. A partir d’ara seran les autoritats competents les que hauran de fer efectives aquestes sancions (el Servei Català de Trànsit de la Generalitat en el cas de les relatives a la conducció, i el Ministeri de l’Interior en el cas de la relativa a l’exhibició d’armes perilloses). 

Instal·lació de nous reductors de velocitat a la Ronda Sud del Prat

Més enllà de la investigació policial front a aquest cas concret , l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, també ha anunciat recentment que s’instal·laran nous reductors de velocitat a la Ronda Sud del Prat, que travessa el barri de Sant Cosme. Aquesta mesura també contribuirà a evitar infraccions per excés de velocitat. Es preveu que s’instal·lin els nous reductors a la zona abans de finals d’any.

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes