diumenge, 20 març, 2022 - 12:00

La Policia Local del Prat del Llobregat i els Mossos d'Esquadra desmantellen un grup criminal que subministrava esqueixos de marihuana de gran qualitat a altres cultivadors

  • Al principal investigat, com a titular d’una botiga especialitzada en productes pel cultiu de cànnabis, se’l considera un dels més importants subministradors d’esqueixos de marihuana de l’àrea metropolitana. En l'operació, aquesta setmana, s'han intervingut 425 plantes i 8.016 esqueixos de marihuana.

 

Agents de la Policia Local del Prat de Llobregat conjuntament amb la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de la ciutat van detenir el passat dimarts set homes, d’edats compreses entre els 24 i 47 anys i un menor d’edat, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, pertinença a grup criminal, tinença d’armes i defraudació de fluid elèctric.

Les detencions són resultat d’una investigació iniciada a finals de l’any passat per l’existència de possibles plantacions de marihuana en pisos del Prat de Llobregat.

Durant el mes de novembre, en  una primera fase de la investigació, els agents van aconseguir relacionar una botiga especialitzada en productes pel cultiu de cànnabis, ubicada al Prat de Llobregat, amb el cultiu interior de marihuana. Això va permetre, el passat mes de febrer, realitzar dues entrades i escorcolls en dos domicilis on s’hi van intervenir 1.800 esqueixos de marihuana. 

Aquesta setmana s’ha realitzat la segona fase d’investigació, on s’han aconseguit localitzar altres domicilis on s’hi cultivaven esqueixos de plantes de marihuana que posteriorment distribuïen a tercers per iniciar plantacions extensives.

Finalment, el 15 de març, sota la tutela del Jutjat d’Instrucció número 1 del Prat de Llobregat, s’han realitzat tres entrades i perquisicions en tres domicilis, un establiment especialitzat en productes del cànnabis i en dos trasters ubicats en una central dedicada al lloguer d’aquest tipus de locals.

Durant l’escorcoll del principal investigat un veí i titular d’una botiga especialitzada en productes per al cultiu de cànnabis ubicada al Prat de Llobregat,  s’ha localitzat una arma de foc, una defensa elèctrica, una defensa extensible, diners en efectiu i una plantació de marihuana.

Es considera un cop important al subministrament que possibilita les nombroses plantacions de marihuana que hi ha a Catalunya

En total, en les dues fases de la investigació, s’han intervingut 425 plantes i 8.016 esqueixos de marihuana i es considera un cop important al subministrament d’esqueixos i plantes mare que són els que possibiliten les nombroses plantacions de marihuana que actualment hi ha arreu del territori català.

La investigació ha conclòs amb la detenció de vuit persones com  a encarregats  de vendre i distribuir els esqueixos destinats a cultius interiors de marihuana.

Sis arrestats majors d’edat van passar a disposició judicial i el jutge instructor en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs. El setè detingut va quedar en llibertat desprès de declarar en seu policial a l’espera que el citi el jutge. El menor d’edat va passar a disposició de Fiscalia de Menors.

Compartir

A les xarxes