dilluns, 16 desembre, 2019 - 13:00

La participació a la Fira Avícola del Prat supera les expectatives en aquesta 46a edició

Fira Avícola 2019 (4)

Almenys una de cada cinc persones que s’han apropat a aquest esdeveniment provenen de fora de la ciutat, fet que consolida la Fira com un dels actes de referència al calendari d’oci català del desembre.

S’hi han venut un miler de kg de carxofes, diversos centenars de peces d'aviram (pollastres, gallines i capons) i s'han exhaurit els productes derivats del pollastre (canelons, croquetes, lassanya...). Al pavelló gastronòmic, s’han venut més de 4.500 “platillos” i més de mig miler de menús de Fira, amb el Pota Blava i la Carxofa Prat com a ingredients principals.

També el mercat de pagès celebrat aquest diumenge a la fira ha esgotat les seves existències.

 

La 46a edició de la Fira Avícola del Prat, celebrada aquest darrer cap de setmana a la Granja de la Ricarda, ha finalitzat amb una afluència de públic que supera la de l’edició anterior (que va atreure 80.000 persones) i que està per sobre de les expectatives. Desenes de milers de persones s’han apropat al reciente firal, de més de 19.000 m2, entre divendres 13 i diumenge 15 de desembre al vespre, on han pogut gaudir d’una d’àmplia oferta gastronòmica, comercial, cultural i lúdica.

El creixement de l’afluència de públic es deu en gran mesura a l’augment de persones que visiten la fira procedents d’altres municipis de l’àrea metropolitana i d’arreu de Catalunya. Almenys una de cada cinc persones que visiten la fira vénen ja de fora del Prat, fet que confirma la consolidació d'aquest esdeveniment en el calendari festiu català en unes dates molt properes a Nadal. Entre els principals canals d’informació pels quals les persones de fora del Prat coneixen la fira, destaquen la seva difusió en mitjans d’àmbit català o el boca orella a través d’amics i coneguts.

El principal atractiu de la fira són els productes de proximitat i Km0  de la ciutat, de reconeguda qualitat, principalment el pollastre Pota Blava, però també la Carxofa Prat i la resta de fruites i verdures del Parc Agrari del Baix Llobregat. Tant el pollastre Pota Blava com la Carxofa Prat compten amb el segell europeu d’Indicació Geogràfica Protegida, que avala la qualitat dels productes.

Pel que fa al pollastre Pota Blava, cal tenir en compte que el seu consum s’ha desestacionalitzat durant els darrers anys. És a dir, el pollastre Pota Blava s’ha convertit en un producte de qualitat que és comprat al llarg de tot l’any i no exclusivament en dates nadalenques, tot i que aquestes continuen concentrant una part important de les vendes.

Al sector de Turisme i territori de la Fira, als estands dedicats a la venda del producte de proximitat, la Cooperativa Agrícola del Prat ha venut més d’un miler de kg de carxofes i el productor del Consell Regulador de la IGP Pollastre del Prat, diversos centenars de peces senceres d'aviram (pollastres, gallines i capons). També s'han exhaurit els productes elaborats amb pollastre Pota Blava (canelons, croquetes, lassanya...).

Al pavelló gastronòmic, també s’ha notat l’augment de l’afluència de públic i la nova oferta de “platillos” també ha estat ben acollida pels assistents. Se n’han venut més de 4.500 unitats, a més de mig miler de menús de Fira, que també incorporaven el Pota Blava i la Carxofa Prat com a ingredients principals. A més, el mercat de pagès celebrat aquest diumenge a la fira ha exhaurit les seves existències.

D’altra banda, per l’estand de Porta del Delta (Servei d’Informació i Promoció turística del Prat), han passat més de 1.000 persones interessades en els actius naturals i turístics de la ciutat.

La Fira Avícola també ha esdevingut un punt de trobada dels pratencs i pratenques, del teixit productiu, comercial i cooperatiu, de la pagesia i de les associacions i entitats de la ciutat, consolidant-se com a veritable festa major d’hivern de la ciutat. També ha estat un espai per reflexionar sobre la situació actual i les perspectives de futur dels diferents sectors que conflueixen en aquesta gran cita anual i per reconèixer les bones pràctiques del teixit agrícola, ramader i comercial pratenc, mitjançant diversos premis.

Juntament amb la tradicional exposició avícola, ramadera i agrícola, a la Granja de la Ricarda s’han celebrat aquest darrer cap de setmana tres mostres més.  Enguany, a la 32a Mostra Comercial, hi han participat un 67% d’establiments comercials i emprenedors i emprenedores locals. En total, tenint en compte tot  el sector de parades de fira-mercat, hi han participat més de 170 expositors, comerciants, artesans, pagesos i criadors d’aviram.

A la 17ena Mostra d’Entitats, hi han participat prop d’un centenar d’associacions d’àmbit cultural, educatiu, social i esportiu per difondre les seves activitats als diferents estands de l’espai firal i per organitzar activitats per a un públic infantil i familiar. A la 3a Fira de l’Economia Social i Cooperativa, organitzada per l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat i l’Ajuntament del Prat, s’ha donat a conèixer un altre model d’economia i consum en diferents àmbits (habitatge, finançament, alimentació...) i hi han participat fins a 75 projectes, empreses i entitats d’aquest sector.

També cal destacar que l’estand municipal d’enguany s’ha dedicat al programa municipal IntersECCIons, per promoure l’accés en igualtat d’oportunitats a l’educació i la cultura a partir del treball en xarxa dels diferents agents implicats.

Descarregar

(2)
(8)

Compartir

A les xarxes