dijous, 4 abril, 2019 - 14:00

La Junta Local de Seguretat fa balanç de 2018 i estableix les prioritats per a aquest any

Junta Local de Seguretat 4 d'abril de 2019

En matèria de seguretat, les prioritats per a l’any 2019 al Prat de Llobregat seran la prevenció i reducció dels robatoris als habitatges i a l’interior de vehicles, així com de la sinistralitat viària.

 

La Junta Local de Seguretat, que reuneix representants dels diferents cossos de seguretat que actuen al terme municipal del Prat de Llobregat (Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil), s’ha reunit avui, dijous 4 d’abril. En la reunió, s’ha fet balanç de l’any 2018 en matèria de seguretat i s’han fixat les prioritats per al 2019. 

La reunió de la Junta Local de Seguretat, que ha tingut lloc aquest matí a la seu de l’Ajuntament del Prat de la plaça de la Vila, ha estat presidida per l'alcalde, Lluís Tejedor. Per part de l’Ajuntament del Prat, també hi ha assistit el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Joaquim Bartolomé, i l’intendent en cap de la Policia Local, Ramon Dosaigues.

Per part dels Mossos d’Esquadra, hi han participat Manel Josep Hermida, cap de l'Àrea Bàsica Policial del Prat de Llobregat; Eduard Martínez, sotscap de l'Àrea Bàsica Policial del Prat de Llobregat; Jordi Xirinachs, cap de l'Àrea Bàsica Policial de l'Aeroport; i Jordi Collante, sotscap de l'Àrea Bàsica Policial de l’Aeroport. En representació de la Generalitat de Catalunya, també hi ha participat Gemma Espanyol, cap de l’Oficina de la Delegació del Govern.

Per part de la Policia Nacional, s’ha comptat amb la presència de Fernando Agoiz, comissari cap del Servei Operatiu de l’Aeroport; Bernardo Martín, inspector en cap de la Comissaria de l’Aeroport; Emiliano Rubio, comissari en cap de la Comissaria de Cornellà i Baix Llobregat; i Francisco Grueso, inspector de la Comissaria de Cornellà i Baix Llobregat.

Per part de la Guàrdia Civil, hi han assistit José Osuna, capità de la Companyia Fiscal de la Guàrdia Civil de l’Aeroport; i José Antonio López, capità de la Comandància de Vilanova i la Geltrú.

Balanç de l’any 2018

Entre els temes que es van establir com a prioritaris en la darrera Junta Local de Seguretat, els millors resultats s’han obtingut en matèria de prevenció de robatoris violents. Entre 2017 i 2018, s’han reduït de 160 a 135.

En la darrera Junta Local de Seguretat, també es van fixar com a qüestions prioritàries la prevenció dels robatoris a l’interior de vehicles i l’accidentalitat viària. En aquest sentit, malgrat la tasca preventiva dels cossos policials, han presentat una lleugera tendència a l’alça. En total, durant el 2018, s’han produït 315 robatoris a l’interior de vehicles (292 el 2017) i 554 accidents de trànsit (545 el 2017).

Pel que fa als robatoris en habitatges, s’han produït 90 durant el 2018, enfront dels 64 de 2017. Durant els darrers anys, aquest tipus de delicte s’havia mantingut en índexs baixos comparativament a d’altres localitats de l’àrea metropolitana, però durant el 2018 se n’ha produït un augment.

Davant d’aquestes dades de balanç de l’any 2018, la Junta de Seguretat Local ha establert com a objectius prioritaris per a 2019 reduir els robatoris en habitatges i a l’interior de vehicles, així com disminuir l’índex de sinistralitat viària. Pel que fa als robatoris en habitatges, els Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració de la Policia Local del Prat, reforçaran especialment durant el 2019 la seva tasca preventiva enfront d’aquest tipus de delictes.

A més de fer balanç de la seguretat al municipi, en la junta d’avui, s’ha valorat molt positivament la cooperació i coordinació entre els diferents cossos policials.

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes