dilluns, 18 març, 2024 - 14:15

La Carxofa Prat i els productes del Parc Agrari porten la veu de la pagesia a l’Alimentaria 2024

La Cooperativa Agrícola del Prat a l'Alimentaria 2024

 

  • La Cooperativa Agrícola del Prat posa en valor l’hortalissa estrella del Baix Llobregat des del seu estand al saló internacional d’alimentació amb degustacions i showcookings.

  • L’alcalde Lluís Mijoler i el regidor de Promoció de la Ciuta i d’Agricultura, Quim Bartolomé, han visitat l’expositor dels productors i productores com a mostra de suport a la feina de la pagesia.

  • El programa ‘La Sobretaula’ ha presentat al seu estand el capítol dedicat al Prat, amb rostres coneguts de la cuina i el camp pratencs.

 

L’agricultura i la cuina de proximitat del Prat gaudeixen d’una presència doble al saló internacional Alimentaria, que se celebra des d’avui i fins dijous a la Fira de Barcelona. L’estand del programa La Sobretaula i el de la Cooperativa Agrícola del Prat, que ja han rebut la visita de l’alcalde Lluís Mijoler i altres representants de l’Ajuntament, hi faran d’ambaixadors dels productes de proximitat i de la pagesia local.

Durant els tres primers dies de l’Alimentaria, l’expositor de productors i productores del Prat mostrarà les virtuts i possibilitats dels productes frescos del Parc Agrari mitjançant un programa d’activitats amb showcookings impartits per professionals de la restauració que elaboren en directe plats amb Carxofa Prat i degustacions de propostes protagonitzades per l’hortalissa més reconeguda del Baix Llobregat. “El que està fent la Cooperativa Agrícola és posar en valor un producte que, alhora, posa en valor la feina de la pagesia”, ha subratllat l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler Martínez, que ha visitat l’estand en el dia d’inauguració com a mostra de suport al sector.

“En un moment en què estem sentint moltes notícies sobre la sequera i el Parc Agrari, és a la pagesia a qui hem d’escoltar, ja que és qui es preocupa de la terra tots els dies i no en parla des d’un despatx”, ha afirmat Mijoler. La Cooperativa Agrícola del Prat torna a la fira Alimentària com a expositora aquest any després d’haver participat en l’edició de 2022. Ho fa des de la convicció que la presència en un certamen com aquest significa fer un pas més pel reconeixement de la feina i del producte de les famílies pageses del Prat que nodreixen Barcelona i l’àrea metropolitana durant tot l’any.

Llançament de més productes per combatre el malbaratament

L’entitat aprofita aquesta edició per presentar nous productes sota la marca Es-Imperfect, fets en col·laboració amb la Fundació Espigoladors, una entitat compromesa amb la sostenibilitat i la justícia social que lluita contra el malbaratament alimentari. Es tracta de dos elaborats, carxofes marinades i faves envasades al buit, que se sumen als patés vegetals, cremes i melmelades que l’entitat elabora amb el que es recull en les espigolades. “Amb els obradors de Rubricatus (que elabora productes de la marca És bo) i Espigoladors, es pot treballar l’excedent de carxofes mitjançant noves fórmules”, ha explicat en aquest sentit el tinent d’alcalde d’Acció Ambiental i regidor d’Agricultura del Prat Quim Bartolomé, integrant de la delegació de l’Ajuntament a l’Alimentaria.

“La pagesia és qui ens ha de marcar el camí”, ha afegit el tinent d’alcalde, que també ha volgut destacar el treball conjunt del consistori amb la cooperativa per abordar reptes com la sequera, el canvi climàtic i la preservació en aquest context de la Carxofa Prat. Així mateix, ha esmentat que cal posar sobre la taula, amb els productors i productores, si és necessari “derivar una part d’aquest monocultiu cap al cultiu d’horta”.

Un programa que posa cara al camp pratenc

La delegació de l’Ajuntament del Prat ha visitat també l’estand del programa de televisió La Sobretaula, dedicat a la cuina de proximitat, que l’any passat va visitar el municipi per rodar-hi un capítol que es presenta en l’esdeveniment. Entre les activitats que s’hi organitzen, hi ha una taula de debat amb els dos presentadors del programa, la periodista Mari Pau Huguet i el músic Josep Maria Picas, Imma Pérez, directora de Rubricatus i Francisco Mariano, de l’equip del bar del CEM Sagnier, que gestiona l’entitat. En el capítol dedicat al Prat, que es va preestrenar al Cinema Capri ara fa un any, hi van col·laborar la Fundació Rubricatus, la Cooperativa Agrícola Prat i l’Associació de Criadors i Criadores de Pollastre Raça Prat.

Descarregar

(2)
(3)

Compartir

A les xarxes