dimecres, 12 juliol, 2023 - 14:30

La Botiga, el projecte de garantia alimentària del Prat, participa en la trobada internacional ‘Food for thought’

Food for thought

 

  • La iniciativa està impulsada per l’EU Food Security HUB amb l’objectiu de posar en comú coneixements i experiències transformadores en els àmbits de l’alimentació i l’agricultura.
  • La directora d’Acció Social del Prat, Laia Ortiz, ha intervingut en una taula rodona amb representants d’altres municipis signants del Pacte de Milà per explicar el projecte local ‘La Botiga’.

 

Una delegació de l’Ajuntament del Prat, formada per professionals que treballen per impulsar l’estratègia de garantia alimentària de la ciutat, ha participat en la trobada internacional ‘Food for thought’, organitzada per l’EU Food Security Hub i celebrada a Milà ahir i avui. Laia Ortiz, directora d’Acció Social, ha explicat aquest matí en una taula rodona amb representants de diverses ciutats compromesos amb el Pacte de Milà el projecte municipal La Botiga, que gestiona l’entitat ABD en col·laboració amb la Fundació Espigoladors.

La trobada ha servit per compartir coneixements i experiències en els àmbits de la sobirania i la garantia alimentària entre persones expertes i representants de governs i institucions locals. En aquest sentit, a la taula rodona d’avui al matí, les diferents associacions participants han posat en comú totes aquelles pràctiques que poden ser extrapolades fora del seu territori d’actuació i que poden ser d’utilitat a la resta de projectes.

La directora d’Acció Social de l’Ajuntament del Prat, Laia Ortiz Castellví, hi ha presentat l'estratègia alimentària municipal i ha donat a conèixer la visió global de la iniciativa La Botiga, la gestió de la qual està delegada en l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), una de les fundadores de l’EU Food Security Hub. El projecte, en què també hi col·labora la Fundació Espigoladors, es desenvolupa en consonància amb el pacte de Polítiques alimentàries de Milà i té el repte de proveir de menjar segur, local, ecològic, divers, just, saludable i nutritiu a la ciutadania.

Altres entitats que formen part del hub i que han participat en la trobada de Milà són URGENCI (França), Land (Itàlia), The Social Kitchen (Grècia) i EQU (Espanya). L’EU Food Security Hub té per objectiu crear un marc comú a Europa sobre metodologies innovadores per afrontar la inseguretat alimentària i alhora promoure ecosistemes alimentaris i agrícoles sostenibles i socialment inclusius.

La Botiga: garantia alimentària que defuig l’assistencialisme

La Botiga és la cooperativa pública de l’Ajuntament del Prat de Llobregat que té com a objectiu combatre la inseguretat alimentària, mitjançant l’apoderament comunitari i la inclusió sociolaboral de grups vulnerables. Sorgit com a resposta a les estratègies tradicionals de distribució d’aliments, crea un espai innovador obert a tota la ciutadania. Alguns dels valors que s’hi promouen són l’activació comunitària, els hàbits saludables, el consum de productes locals i socialment responsables, la cohesió social i la lluita contra els residus alimentaris.

EU Food Security Hub, una aposta per la innovació i les oportunitats en l’àmbit alimentari

Més enllà de compartir bones pràctiques i resultats, l’EU Food Security Hub, que és un projecte Erasmus Plus, té com a objectius donar suport a la creació d’ocupacions “verdes” en l’ecosistema de la seguretat alimentària sostenible, augmentant al mateix temps les oportunitats d’inclusió laboral, i impulsar el desenvolupament dels professionals i les organitzacions de formació, promovent l’accés de les persones amb baixa qualificació a una formació de qualitat en competències sostenibles. Així mateix, treballa per promoure el disseny i testeig d’un programa comú de recerca i formació innovador dirigit a iniciatives que treballin amb persones en risc d’exclusió social en el sector de la seguretat alimentària i l’agricultura sostenibles.

Descarregar

(1)
(3)

Compartir

A les xarxes