dimecres, 19 juny, 2019 - 09:15

És el resultat d’un projecte realitzat pel Consell dels Infants del Prat durant dos cursos escolars

Infants del Prat protagonitzen un vídeo de prevenció del ciberassetjament i el bon ús de les xarxes

Xapes de conscienciació del projecte contra el ciberbullying del Consell dels Infants

Xapes de conscienciació elaborades pel Consell dels Infants del Prat

El vídeo es farà servir als tallers sobre el tema que els Mossos d’Esquadra realitzen als centres educatius i en d’altres accions de sensibilització.

L’ha elaborat el Consell dels Infants del Prat de Llobregat, l’òrgan de participació dels nois i noies de la ciutat per aportar el seu punt de vista sobre com millorar la ciutat.

 

El Consell dels Infants del Prat de Llobregat ha elaborat un vídeo de sensibilització sobre el bon ús de les xarxes socials i la prevenció del ciberassetjament i el ciberbullying.

El vídeo és el resultat del treball que el Consell dels Infants ha desenvolupat durant dos cursos escolars a l’entorn d’aquest tema. Durant aquest període, els nois i noies han reflexionat sobre com els mitjans digitals i tecnològics condicionen en gran mesura la manera de relacionar-se entre els propis infants i adolescents i, per tant, de la importància de fer-ne un bon ús.

Aquest procés de treball ha finalitzat amb l’elaboració del vídeo de sensibilització, on apareixen situacions quotidianes en què poden aparèixer riscos en l’ús de les xarxes socials (trobades amb amics i amigues, l’arribada d’una persona nova al grup, la demanda d’ajuda per part d’algú als altres, etc). Per a cada situació, es planteja un possible cas de ciberassetjament, quan es produeixen actituds negatives, així com l’alternativa en positiu que es pot donar davant de les mateixes circumstàncies.

Aquest vídeo no només servirà per difondre la reflexió envers aquest tema per part del Consell dels Infants, sinó que servirà com a eina pedagògica per al treball als centres educatius de la ciutat. Els Mossos d’Esquadra del municipi realitzen uns tallers i formacions als centres educatius del Prat on pretenen reflexionar, conscienciar i alertar dels riscos de les xarxes socials. El vídeo realitzat pel Consell serà utilitzat com a recurs educatiu en aquestes sessions.

Per a la realització d’aquest vídeo de conscienciació, el Consell ha comptat amb el suport professional de elprat.tv, que ha participat en tot el procés de rodatge i edició, a partir del guió i la visió que el Consell dels Infants hi volia reflectir.

El Consell dels Infants del Prat de Llobregat

El Consell dels Infants és l’òrgan de participació que permet que els nois i noies puguin col·laborar activament en la construcció, el desenvolupament i la millora de la ciutat, aportant el seu punt de vista sobre com volen que sigui el municipi, expressar què els agrada i què no i oferir idees per millorar-lo. Actualment, està format per 28 nois i noies d’entre 11 i 13 anys.

Les activitats d’aquest consell s’emmarquen en el programa “El Prat, ciutat dels infants”, que des de 1999 repensa la ciutat d'acord amb la visió, necessitats i suggeriments dels nens i nenes. El programa treballa a partir de dos eixos estructurals bàsics: els tallers de participació a les escoles i el  propi Consell dels Infants.

Vídeo disponible a: https://youtu.be/WcST_0pg8ZA

Vídeo de prevenció del ciberassetjament del Consell dels Infants del Prat

Descarregar

(2)
(2)

Compartir

A les xarxes