dijous, 23 febrer, 2023 - 13:30

Gran èxit de participació en la primera celebració del Carnaval del Prat sense restriccions sanitàries

Rua Carnestoltes 2023

 

  • La Gola, primer pecat capital, ha estat la protagonista d’una edició que ha integrat més de 50 propostes per a tots els públics

  • La rua de dissabte, seguida per més de 20.000 persones, ha estat l’acte més multitudinari

 

Els actes de Dimecres de Cendra han posat punt i final a la primera celebració del Carnaval del Prat sense restriccions sanitàries derivades de la Covid. Amb el primer pecat capital, la Gola, com a protagonista d’aquesta edició, el programa d’activitats l’han integrat més de 50 propostes organitzades amb la implicació de col·lectius, AMPA i AFA, associacions veïnals i regionals, entitats culturals de la ciutat, etc. La ciutadania pratenca hi ha respost amb una àmplia participació.

L'acte més multitudinari ha estat la rua de dissabte de Carnaval, en què més de vint mil persones van poder gaudir de les disfresses i balls de les 19 comparses i dues mil persones van desfilar pels carrers de la ciutat. Com a novetats d’enguany, la Rua infantil i la d’adults s’unien en una d’única i, a més, es va estrenar recorregut i horari. Una altra activitat que va assolir una gran assistència va ser el Sarau de les Autoritats del Carnaval, que van rebre les comparses amb una plaça de Catalunya plena de gom a gom.

Les celebracions van començar el 16 de febrer, Dijous Gras, amb les truites presents en gairebé tots els actes programats. El Mercat Municipal va acollir, ja al matí, un Concurs de truites al qual es van presentar 35 propostes ben diverses i originals. Durant la tarda, en el marc de la Truitada Popular dels Jardins de la Pau, es van preparar gairebé 2.000 truites amb els ous Pota Blava cedits per la Granja Torres. Així mateix, el dijous es va organitzar la Cercavila, amb què el Ninot de Carnestoltes va fer saber a veïns i veïnes que s’encetava una setmana d’activitats festives.  

La tarda d’ahir, Dimecres de Cendra, va estar marcada pel comiat a Sa Majestat Carnestoltes. La Processó del plor va arrencar dels Jardins de la Pau, on es congregaven ploraners i ploraneres que van acompanyar el taüt del rei pels carrers de la ciutat fins arribar a la plaça de la Vila. Allà els esperava la música del ball familiar ReBOOOM!bori i la Sardinada Popular. Finalment, la lectura del testament de Sa Majestat i l’encesa de la foguera de la Quaresma van tancar el Carnaval de la Gola.

L’Ajuntament del Prat ha llançat una breu enquesta perquè la ciutadania pugui expressar la seva opinió sobre les celebracions d’aquests dies.

Descarregar

(3)

Compartir

A les xarxes