dilluns, 11 desembre, 2017 - 12:30

44 Fira Avícola Raça Prat

Fira de referència de la gastronomia amb productes locals com el pollastre pota blava i la carxofa

Cartell de la Fira Avícola 2017

Es preveu que més de 80.000 persones visitin aquesta fira, organitzada per l’Ajuntament del Prat, juntament amb criadors, pagesos, restauradors, entitats, empreses cooperatives i comerç local.

En aquesta edició, les principals novetats són el trasllat de la fira a la Granja de La Ricarda i la celebració de la I Fira de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat.

L’economia social i solidària guanyarà presència, amb xerrades sobre la prevenció del malbaratament alimentari, el reciclatge, l’eficiència energètica o la cuina solar, entre d’altres.

 

El Prat de Llobregat acollirà la 44ena edició de la Fira Avícola Raça Prat, del 15 al 17 de desembre. Un any més, es posarà l’accent en l’excel·lència dels productes de proximitat local, el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat, i en la gastronomia.

Aquesta cita anual s’ha convertit en una fira de referència, no només al Baix Llobregat, sinó arreu de Catalunya, juntament amb la del gall de Vilafranca del Penedès. El Pota Blava compta amb el segell europeu d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP). La fira s’iniciarà divendres 15 a les 19 h i mantindrà les portes obertes dissabte 16 i diumenge 17 de 10 a 21 h.

La principal novetat d’aquesta edició és el trasllat de la fira a La Ricarda, una antiga granja reconstruïda, que connecta amb la voluntat de la fira de posar en valor els productes de proximitat. Gràcies al trasllat d’ubicació, la superfície firal s’ha ampliat a més de 19.000 m2. A més, la localització estratègica de La Ricarda a l’Eixample Sud del Prat, permetrà ampliar les places d’aparcament i facilitar l’accés als vianants.

Els visitants de la Fira podran gaudir de la gastronomia local a la Fira Tapa Pota Blava i al restaurant de La Ricarda. S’hi podran degustar tapes, platets, esmorzars de pagès, menús especials amb pollastre Pota Blava i Carxofa Prat. Si ho prefereixen, els visitants també podran endur-se el menjar per emportar, o bé comprar productes de proximitat al Mercat de Pagès. A més, es podrà gaudir de demostracions de cuina en directe (showcooking). 

La Fira acollirà prop de 150 expositors de productes avícoles, agrícoles i ramaders d’arreu del país. També s’hi podrà trobar l’estand municipal, que posarà en valor el programa d’educació ambiental del Prat de Llobregat, pioner a Catalunya i que enguany commemora el seu 30è aniversari.  En aquest espai, tant els adults com els més petits es podran submergir en els espais naturals del Delta, amb el suport de materials audiovisuals, recreacions... o a través d’ulleres de visió de 360 graus. 

Tres mostres més dins de la Fira Avícola dedicades a l’economia social, les entitats i el comerç 

A més, en el mateix recinte de La Ricarda, la Fira Avícola acollirà tres mostres més: la 30ena Mostra Comercial, la 15ena Mostra d’Entitats i la I Fira de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat. En aquesta edició, guanyaran presència les entitats de l’economia social i cooperativa. Si bé fins l’any passat ja comptaven amb un espai reservat a la Mostra Comercial, aquesta serà la primera edició en què comptaran amb una fira pròpia, organitzada per l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat i l’Ajuntament del Prat.

La nova mostra vol acollir una representació de les entitats de l’Economia Social i Cooperativa (ESC) de la comarca del Baix Llobregat, amb serveis compartits, per donar a conèixer que existeix un altre model d’economia que pot oferir solucions en tots els àmbits del consum: l’habitatge, l’alimentació, les comunicacions, el transport, el finançament... En aquest sentit, acollirà xerrades sobre temes com la prevenció del malbaratament alimentari, l’estalvi energètic o el reciclatge, entre d’altres. A més de les activitats de la fira d’economia social, cal destacar que la Fira Avícola ha programat una xerrada sobre cuina solar.

Pel que fa a la Mostra d’Entitats, acollirà espais expositius i activitats organitzades per més d’un centenar d’entitats d’àmbit cultural, educatiu, social, esportiu..., moltes d’elles per a públic infantil i familiar. A més, s’hi podrà trobar un punt de votació per participar en el procés dels pressupostos participatius que l’Ajuntament del Prat celebra entre l’1 i el 31 de desembre.

La Mostra Comercial acull diferents sectors d’activitat econòmica  i expositors tant del comerç i empreses locals com procedents d’altres punts del país, oferint una amplia gamma de productes i serveis. També s’hi podran trobar els emprenedors del municipi i un sector d’alimentació de productes artesans.

En total, és previst que més de 80.000 persones visitin la fira, organitzada per l’Ajuntament del Prat, juntament amb criadors, pagesos, restauradors, entitats, empreses cooperatives i comerç local.

Més informació: www.elprat.cat/firavicola / #Firavicola.

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes