dimecres, 6 juny, 2018 - 12:45

Espigoladors i la seva marca "Es Imperfect" guanyen un premi de medi ambient de la Generalitat

L'equip d'Espigoladors premiat per Medi Ambient.

Aquesta organització sense ànim de lucre té la seu i l'obrador al barri de Sant Cosme de la nostra ciutat.

Espigoladors es dedica a lluitar contra el malbaratament alimentari tot empoderant persones en situació de risc d’exclusió social.

"Es Imperfect" és la primera marca de l'Estat que elabora i comercialitza productes alimentaris d'alta qualitat elaborats a partir d'excedents i de fruites i verdures lletges i imperfectes.

 

L'organització sense ànim de lucre Espigoladors, que té la seu i l'obrador al barri de Sant Cosme del Prat, ha guanyat un Premi Medi Ambient del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, en la categoria de millor iniciativa de protecció i millora del medi ambient. El premi està dotat amb 10.000 €.

Lliurat pel President de la Generalitat

L’acte de lliurament del Premi es va celebrar dimarts, Dia Mundial del Medi Ambient, al Palau de la Generalitat, amb la presència del President de la Generalitat, Quim Torra, i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Espigoladors

Espigoladors és una organització sense ànim de lucre que lluita contra el malbaratament alimentari alhora que empodera a persones en risc d’exclusió social d’una manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible. Espigoladors recupera fruita i verdura que es descarta, ja sigui per un descens de vendes, per raons estètiques, per excedents de producció o perquè la fruita està madura i el consumidor ja no la compra. En cap cas es recull fruita o verdura que no sigui apta pel seu consum. L'organització canalitza el 95% dels aliments que recull a entitats socials, i així facilita l’accés a aliments frescos, sans i nutritius a persones que habitualment no poden accedir-hi. Les entitats socials són pròximes a la zona de recollida, molt sovint el Parc Agrari del Baix Llobregat. La resta d'aliments recuperats es transformen en conserves naturals i artesanals (melmelades, cremes, salses i patés) i es comercialitzen sota la marca es im-perfect.

L'economia circular

Enguany, el Premi Medi Ambient s’emmarca en la temàtica de l’economia circular, que es fonamenta en el cicle dels materials i defineix un model basat en la prevenció de la generació de residus així com en reutilitzar, reparar, remanufacturar i reciclar els materials i productes existents, en lloc d’utilitzar matèries primeres verges. S’oposa al model lineal de fabricar, usar i llançar.

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes