divendres, 12 febrer, 2021 - 12:15

Els serveis municipals, en marxa per garantir que la ciutadania pugui exercir el dret a vot amb seguretat sanitària el 14-F

Muntatge col·legis 1

 

  • L’Ajuntament del Prat instal·larà mampares entre els membres de les meses electorals i les persones que vagin a votar per extremar precaucions, com a mesura addicional a les establertes per la Generalitat.
  • S’estan fent tests d’antígens a les prop de 600 persones designades com a membres de les meses electorals, així com a uns 120 treballadors i treballadores municipals que desenvoluparan funcions diverses als col·legis durant la jornada de diumenge.
  • També s’han adequat els locals a les condicions d’aforament i ventilació necessàries, es regularà el flux de persones als col·legis o es distribuiran equips de protecció entre les persones que exerceixin funcions diverses als col·legis electorals, entre d’altres mesures.  
  • Una quarantena de responsables sanitaris -que s’afegiran a la tradicional figura dels responsables de l’administració- vetllaran pel compliment de les mesures de seguretat als 16 col·legis electorals del Prat. Ahir van fer una sessió formativa amb les indicacions específiques a seguir.

 

Els serveis municipals segueixen treballant per garantir que la  ciutadania pugui exercir el dret a vot amb seguretat sanitària el 14-F. Al Prat, estan convocades a participar en aquests comicis les prop de 48.650 persones del cens electoral del municipi.

Entre avui i demà, es farà el muntatge dels 16 col·legis electorals del Prat, amb un total de 72 meses. En aquest sentit, cal destacar que l’Ajuntament del Prat ha decidit comprar i instal·lar mampares entre les meses electorals i les persones que vagin a votar, com a mesura addicional de seguretat, a més del que estableix el protocol de la Generalitat.

Concretament, s’han comprat 216 mampares de protecció, de manera que s’instal·laran 3 en cada mesa electoral. Estan dissenyades per permetre tant el vot com mostrar el DNI de la persona votant, sense entrar en cap moment en contacte amb els membres de la mesa (president/a i dos vocals). El Prat serà dels pocs municipis de Catalunya que diumenge disposaran d'aquesta mesura addicional de seguretat.

Així mateix, s’estan fent els tests d’antígens a les prop de 600 persones designades com a membres de les meses electorals( (titulars i suplents) per part del Departament de Salut de la Generalitat. Els segons suplents es poden adreçar al punt PCR del Centre Cívic Jardins de la Pau, sense necessitat de cita prèvia fins avui divendres, entre les 13 i les 19 h.  Cal portar la targeta sanitària i el document des designació. La resta de membres de la mesa que no tinguin encara cita per fer-se el test també s'hi poden adreçar.

A més, l’Ajuntament del Prat també està fent tests d’antígens aquest mateix matí a prop de 120 treballadors i treballadores municipals que desenvoluparan diferents funcions als col·legis electorals durant la jornada de diumenge.

Enguany, s’afegiran als tradicionals responsables de l’administració fins a 38 responsables sanitaris, per tal de vetllar pel compliment de les mesures de seguretat. Fins a 36 d’ells estaran distribuïts entre els 16 col·legis electorals del Prat, segons les característiques de cada local i el nombre de meses, mentre que els altres dos seran itinerants. Per tal de rebre les indicacions oportunes a seguir, tant els responsables sanitaris com els de l’administració van realitzar ahir dijous una sessió formativa per part de l’Ajuntament del Prat.

 

Principals mesures als locals electorals

Els protocols que ha establert la Generalitat per a la jornada electoral de diumenge, i que se seguiran també al Prat de Llobregat, estableixen mesures com l’adequació dels locals a les condicions d’aforament i ventilació; la gestió de les cues i del recorregut dels votants a l’interior dels col·legis per garantir les distàncies de seguretat; o l’ús correcte del material de protecció i el respecte de les mesures preventives per part de la ciutadania (mascaretes, higiene de mans...). També s’estipulen els equips de protecció a repartir entre les persones amb funcions als col·legis electorals, així com la neteja i la desinfecció dels locals l’endemà de les eleccions, entre d’altres mesures.

 

Recomanacions per anar a votar

Per garantir al màxim la seguretat de votants i personal dels locals electorals, es recomana no anar a votar en grup, evitar les hores punta habituals, romandre el temps just i necessari dins dels locals i portar la papereta preparada des de casa. Donat que s’han habilitat nous locals electorals i se n’han descartat d’altres per garantir les condicions de seguretat, el lloc de votació habitual pot haver canviat i és recomanable consultar on correspon fer-ho a https://bit.ly/3cPoJnF.

Durant la jornada electoral, també es podrà seguir tota la informació actualitzada del seu desenvolupament al Prat al web elprat.cat i les xarxes socials municipals (TW, FB i IG).

També es farà seguiment informatiu durant tota la jornada de les eleccions catalanes al Prat per part de la radiotelevisió pública des dels canals de El Prat Radio (91.6 FM) i El Prat TV.

Descarregar

(2)
(3)

Compartir

A les xarxes