dijous, 6 juliol, 2023 - 20:00

Els plens municipals del nou mandat se celebraran l'últim dijous de mes

Ple extraordinari juliol 2023

El canvi de dia dels plenaris, que en el passat mandat era el primer dimecres de mes i ha passat a l'úlim dijous, ha estat un dels punts que s'han aprovat en el ple extraordinari que s'ha celebrat aquesta tarda en el Saló de plens de la Casa de la Vila. Després de la constitució de la Corporació i la proclamació de Lluís Mijoler com a alcalde, el passat 17 de juny, i de la signatura de l'acord de govern entre el Prat en Comú Podem i el Partit dels socialistes, el 29 de juny, el plenari ha aprovat avui les línies mestres de l'organització del nou ajuntament per al mandat  2023-2027, tal com preveia el document. 

En la sessió d'avui, s'ha aprovat que, tal com passa a molts altres ajuntaments, els plens municipals del Prat se celebrarin a partir d'ara l'últim dijous de cada mes, llevat que aquest sigui festiu o vigília de festiu, cas en què es podria moure l'acte. Les sessions es faran, com és habitual, al Saló de plens de la casa consistorial i començaran a les 18 hores, un horari que té com a objectiu facilitar al màxim l'assistència de la ciutadania. 

Més enllà d'aquesta qüestió de calendari, el plenari ha pres coneixement avui de diversos aspectes encaminats a dissenyar el nou Cartipà Municipal en línia amb el que es va establir en l'acord de govern. En aquest sentit, s'ha aprovat la composició de la Junta de Govern Local, les nominacions dels vuit tinents i tinentes d'alcaldia i l'organització d'arees. Així, presidida per l’alcalde Mijoler, la Junta estarà formada per: Juan Pedro Pérez Castro, que assumirà l’àrea d’Acció Institucional i Projectes Urbans; Alba Bou Jordà, que continuarà al capdavant de l’àrea d’Urbanisme i Habitatge; Joaquim Bartolomé Capdevila, que serà el responsable de la d’Acció Ambiental i Serveis Urbans; Juan Carlos Moreno Roig, de la de Desenvolupament EconòmicDavid Vicioso Adrià, de la d’Organització, Governança i Economia; Marisol Rojas Fernández, de la de Benestar, Polítiques d’Igualtat i Ciutadania i, Anna Martín Cuello, de la d’Educació, Cultura i Comunitat, i Débora Barrios, de la d'Esports i Joventut.

Pel que fa a les regidories, hi haurà tres que dependran directament d’alcaldia: la de Promoció de la Ciutat, que liderarà Joaquim Bartolomé Capdevila, la de Bon Govern, Comunicació i Atenció a la Ciutadania, que liderarà Esther García Fernández, i la de Policia Local, que assumirà Rafael Duarte Molina. Pel que fa a l’Àrea d’Acció Ambiental i Serveis Urbans, tindrà una regidoria d’Agricultura o Ramaderia que assumirà el propi Joaquim Bartolomé Capdevila i una regidoria de Dret a l’Aigua i l’Energia Públiques que liderarà Esther García Fernández. A l’àrea de Desenvolupament Econòmic estarà adscrita la regidoria de Comerç, que seguirà dirigint Marina García Vargas. A la de Benestar, Polítiques d’Igualtat i Ciutadania estaran adscrites les regidores de Convivència, Civisme i Protecció Civil, que assumirà Juan Pedro Pérez, d’Esports i Joventut, liderada per Débora García Barrios, i de Salut Pública, Benestar Animal i Consum, a càrrec de Marina García Vargas. Finalment, l’àrea d’Educació, Cultura i Comunitat comptarà amb la regidoria d’Acció Social, liderada per Carmelo Declara Merino, la del Pla Estratègic de Sant Cosme, que assumirà Valle Alcaide Cárdenas, i la de Memòria Democràtica, que seguirà dirigint Esther García Fernández.

Així mateix, s'ha donat compte al ple de la composició dels set grups municipals i s'ha aprovat la constitució de la Junta de Portaveus de l'Ajuntament, presidida per l'alcalde Mijoler i amb Alba Bou, Juan Pedro Pérez, Jordi Ibern, Miguel Ángel Ochoa, Jorge Monteagudo,  Rafael Millán i Gerard Valverde com a vocals.

Descarregar

(3)

Compartir

A les xarxes