divendres, 16 novembre, 2018 - 12:00

El Prat de Llobregat és una de les ciutats fundadores de la Xarxa

El Prat, a la trobada de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia a Saragossa

Collita dels horts urbans

Imatge d'arxiu

Representants d’un mínim de 15 ciutats seran presents en l’acte institucional de presentació de la xarxa, dijous 22 de novembre a les 12.30h a l’Ajuntament de Saragossa, ciutat fundadora, juntament amb València i el Prat de Llobregat.

Per part del Prat de Llobregat, hi assistirà Lluís Mijoler, com a regidor de Promoció de la Ciutat, i l'entitat Espigoladors, que  lluita contra el malbaratament alimentari i alhora apodera persones en risc d’exclusió social d’una manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible.

Després d’any i mig de recorregut, culmina el procés de constitució de la Red de Ciudades por la Agroecología (RCxAe), un projecte impulsat per tres ciutats fundadores -Saragossa, València i El Prat de Llobregat-, amb el suport de les fundacions Entretanto –com assistència tècnica- i “Daniel y Nica Carasso”. En la trobada, representants institucionals dels tres municipis fundadors, entre ells l’alcalde de Saragossa, Pedro Santisteve -president de la xarxa-, acolliran representants dels municipis implicats en aquest procés. La Xarxa agrupa fins al moment ciutats amb més de 9.000.000 d’habitants.

A la presentació del dia 22, que se celebrarà al saló de recepcions de l’Ajuntament de Saragossa, han confirmat la seva assistència, a més de representants de les tres ciutats fundadores, els regidors i regidores de ciutats com Barcelona, Còrdova, Madrid, Múrcia, Valladolid, Godella, Granollers, Fuenlabrada i Rivas-Vaciamadrid, entre d’altres. En representació del Prat de Llobregat, hi assistirà Lluís Mijoler, com a regidor de Promoció de la Ciutat i secretari general de la xarxa, amb caràcter provisional. 

La presentació es farà coincidint amb la segona assemblea general de la xarxa, on s’avaluarà la tasca realitzada per la xarxa durant els darrers dos anys i es plantejaran els objectius de treball conjunt per al 2018, centrats en les temàtiques de salut i dret a l’alimentació. Fruit d’aquest debat, també es volen introduir les polítiques alimentàries a l’agenda de totes les forces polítiques, de cara les properes eleccions municipals i la resta de comicis que tinguin lloc durant el 2019. L’àmplia pluralitat d’opcions polítiques representades en aquesta xarxa la converteix en una bona plataforma en aquest sentit.

En paral·lel, se celebrarà una trobada d’entitats socials i professionals del municipis membres amb l’objectiu d’aprofundir en el debat sobre el paper de la societat civil en la coproducció de polítiques alimentàries sostenibles i saludables i, alhora, definir quin serà el paper d’aquestes entitats dins de la pròpia xarxa.

Per part del Prat de Llobregat, hi participarà l’entitat Espigoladors, organització sense ànim de lucre que lluita contra el malbaratament alimentari i alhora que apodera a persones en risc d’exclusió social d’una manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible.

Divendres 23, també s’ha organitzat una jornada tècnica en què, sota el títol de “Polítiques alimentàries, ciutat i salut”, on es promourà l’intercanvi d’experiències i la construcció de coneixement.

Descarregar

(2)
(2)

Compartir

A les xarxes