divendres, 17 maig, 2019 - 11:00

Premis 17 de maig de l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya

El Prat de Llobregat, premiat pel seu compromís contra l’homofòbia

Recollida del Premi 17 de Maig contra l'homofòbia

La reacció de les entitats pratenques, amb el suport de l’Ajuntament, contra l’agressió homòfoba que es va produir la passada nit de Carnestoltes a la ciutat ha rebut un dels Premis 17 de maig.

L’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya ha lliurat aquests premis un dia abans del Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia, que es commemora avui 17 de maig.

 

El Prat de Llobregat ha estat premiat pel seu compromís amb els drets del col·lectiu LGTBI. La resposta de les entitats pratenques, amb el suport de l’Ajuntament, contra l’agressió homòfoba que es a produir la passada nit de Carnestoltes a la ciutat ha rebut un dels Premi 17 de maig.

L’entrega de premis, lliurats per l'Observatori contra l'Homofòbia de Catalunya, s’ha celebrat un dia abans del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, que es commemora avui 17 de maig. En nom dels guardonats, han recollit el premi les entitats Lletra Violeta i Viudes 08820, a més de representants municipals. L’acte ha tingut lloc al Centre LGTBI al barri de Sant Antoni de Barcelona.

L’agressió, que va tenir lloc la matinada del 2 al 3 de març durant la celebració del Carnaval davant de l'estació de metro de Les Moreres del Prat, va suscitar un fort rebuig de la ciutadania. La societat pratenca es va manifestar en una concentració per donar suport a la víctima de l’agressió, convocada per diverses entitats de la ciutat i a la qual es va sumar l’Ajuntament del Prat. Les entitats convocants també van fer un manifest amb el lema “El Prat diu no a la LGTBI-fòbia”.  

A més de reconèixer la iniciativa del Prat de Llobregat, també s’han lliurat Premis 17 de Maig a l’activista transgènere i fotògrafa Mar C.Llop i el servei gratuït “Infodroga”, impulsat per l’organització Gais Positius. A més, també s’ha fet un reconeixement a mode d’homenatge al difunt jurista Francesc Xavier Juarena i Salas, per la seva implicació en la millora dels drets del col·lectiu LGTBI.

Els guardons s’han lliurat durant l’acte “Aturem l’odi, el feixisme i la LGTBI-fòbia”, durant el qual s’han fet dues taules rodones, per explicar com l’Observatori contra l’Homofòbia actua per a la prevenció i atenció de delites d’odi o com lluitar des del moviment LGTBI contra els atacs i les amenaces a la diversitat. L’acte ha comptat amb la col·laboració del Consell de la Joventut de Barcelona.

El Prat, compromès en la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI

Al Prat, la defensa dels drets del col.lectiu LGTBI està contemplada en el Programa municipal d’igualtat de la Secció de Ciutadania. Això comporta diverses accions de sensibilització, accions formatives als instituts, campanyes i formació per al personal municipal.

Des de mitjans de l’any passat, l’Ajuntament del Prat també compta amb un Servei d’Atenció Integral (SAI), que ofereix atenció i assessorament (legal, psicològic, social...) a les persones del col·lectiu LGTBI. L’Ajuntament va crear aquest servei, en adherir-se a la xarxa de serveis de proximitat que garanteix i defensa els drets de les persones LGTBI de Catalunya (la xarxa SAI), coordinada per la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat, amb qui el consistori va signar un conveni el juny de 2018. Fins aquell moment, s’atenia les persones LGTBI que ho requerien des del SIAD (Servei municipal d’Informació i Atenció a les Dones), però no es comptava amb un servei específic.

A més, cal destacar que en l’actualitat l’Ajuntament està elaborant el primer pla local de diversitat sexual, afectiva i de gènere, per a l’elaboració del qual es compta amb les aportacions de la ciutadania a través d’entrevistes i grups de discussió.

Descarregar

(2)
(3)

Compartir

A les xarxes