dimecres, 19 desembre, 2018 - 13:00

El Prat de Llobregat, entre els municipis impulsors d’un centre per promoure la remunicipalització

Aigües del Prat

El Prat és un dels municipis pioners en la gestió pública de l'aigua, que des de 1988 correspon a l'empresa municipal Aigües del Prat.

La iniciativa de crear el Centre de Recursos per a la Remunicipalització dels serveis públics locals està liderada per l’Ajuntament de Barcelona, amb el suport d’altres consistoris d’arreu del país. El centre serà gestionat per la Fundació Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.

L’Ajuntament del Prat de Llobregat és una de les administracions locals que impulsen la creació del nou Centre de Recursos per a la Remunicipalització de serveis públics locals. Aquesta iniciativa està liderada per l’Ajuntament de Barcelona, amb el suport d’altres consistoris d’arreu de Catalunya i de l’Estat, entre ells el del Prat de Llobregat.

El nou centre serà gestionat per la Fundació Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals i serà un espai dedicat a recollir i sistematitzar eines útils al servei d’aquelles administracions que hagin decidit o vulguir valorar les possibilitats de remunicipalitzar un servei públic, per oferir-los assessorament.

Amb aquesta iniciativa, es vol donar resposta al creixent interès per les polítiques de remunicipalització, que actualment no es veuen facilitades per l’actual marc legal. Per això, es considera essencial compartir les experiències i el coneixement que ajuntaments, acadèmics i altres agents han anat acumulant en aquesta matèria, tal com exposa el comunicat dels municipis impulsors (que també es pot descarregar a la Sala de Premsa al final de la nota). El nou centre ha creat l’espai web remunicipalitzacions.com i una intranet en què totes les persones i agents interessats puguin compartir informació al respecte.

Els municipis adherits a aquesta iniciativa tenen previst celebrar unes jornades el primer trimestre del 2019 per compartir la situació actual pel que fa a les remunicipalitzacions i debatre les futures línies d’actuació del nou centre. La iniciativa està oberta a tots els municipis de més de 50.000 habitants i de tots aquells que hagin impulsat remunicipalitzacions en els darrers anys. Entre els adherits fins ara, també hi figuren ciutats com Tarragona, Sabadell, Terrassa, Montornès del Vallès, Castelldefels, Madrid, València, Còrdova, Cadis, la Corunya, Santiago de Compostela i Saragossa.

El Prat de Llobregat, pioner en la gestió pública de l’aigua

El Prat és un dels municipis amb més experiència en la gestió pública de l'aigua, que des de 1988 està en mans de l'empresa municipal Aigües del Prat. El Prat és un cas gairebé únic entre els municipis de la regió metropolitana de Barcelona. El municipi també forma part de l’Associació Catalana de Municipis i Entitats per a la Gestió Pública de l'Aigua (AMAP), constituïda el passat gener.

Descarregar

(2)
(1)
(1)

Compartir

A les xarxes