dilluns, 26 febrer, 2018 - 11:15

L’Ajuntament del Prat inicia les obres per construir el nou institut de secundària a l’antiga escola del Parc

El Prat de Llobregat comptarà amb un nou institut a partir del curs 2019-2020

El nou institut del Prat estarà a l'antiga escola del Parc a partir del curs 2019-2020

Per a l’Ajuntament del Prat, és fonamental l’obertura del nou institut per adaptar l’oferta educativa de la ciutat als canvis demogràfics, que estan comportant l’augment del nombre d’estudiants de secundària.

Les competències per construir el nou institut corresponen a la Generalitat de Catalunya. Però, atesa la situació política i financera actual del govern català, l’Ajuntament ha optat per avançar el pressupost que suposen les obres, de prop de 3 milions d'euros.

 

L’Ajuntament del Prat ha iniciat aquest mes de febrer les obres per construir un nou institut de secundària al municipi, un nou centre educatiu que obrirà les seves portes el curs 2019-2020.

Per al consistori, l’obertura del nou institut el setembre de 2019 és fonamental per adaptar l’oferta educativa de la ciutat als canvis demogràfics, que estan comportant l’augment del nombre d’estudiants de secundària de 12 a 16 anys.

En considerar-ho prioritari, l’Ajuntament del Prat ha decidit avançar els 3.150.399 € que suposa la construcció de l’institut, malgrat que les competències per fer-ho corresponen a la Generalitat de Catalunya. Atesa la situació política i financera actual del govern català, l’Ajuntament ha optat per avançar aquest import, pactant amb la Generalitat que posteriorment li sigui retornat.

En cas contrari, l’institut no hauria estat enllestit en la data desitjada i això hauria obligat a instal·lar mòduls prefabricats per acollir classes d’ESO, una solució que no satisfeia l’Ajuntament del Prat. El consistori entén que la construcció del nou institut és la millor manera per garantir la qualitat educativa dels alumnes de secundària, amb unes instal·lacions òptimes i evitant l’augment del ràtio d’alumnes per aula.

Serà un centre d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) amb un total de 240 alumnes per als 4 cursos de l’ESO distribuïts en dues línies. La seva entrada en funcionament com­portarà una revisió de la planificació de l’oferta escolar al municipi, que es farà escoltant tots els agents educatius implicats. També queda pendent l’elecció del nom de l’institut.

El nou centre educatiu es construirà sobre la base de l’antiga escola del Parc, un edifici municipal que va deixar de tenir un ús docent quan va entrar en funcionament la nova escola del parc l'any 2010. L’Ajuntament farà les obres de reforma i rehabilitació per cedir-lo a la Generalitat, de manera que pugui acollir el nou institut. De l'edificació actual, se n’aprofitarà una part, la corresponent a la façana principal, i es reconstruirà la part que presenta importants deficiències constructives. Una de les principals novetats arquitectòniques és la nova façana i l'accés principal des del Parc Fondo d'en Peixo.

A més, el nou edifici comptarà, a diferència de l’actual, amb una millor disposició dels espais d'acord amb els requeriments funcionals i unes bones condicions d'aïllament tèrmic i acústic. Éstà previst que les obres tinguin una durada de 16 mesos.

La història de l’edifici es remunta a la II República

L’edifici de l’antiga escola del Parc, on properament s’ubicarà el nou institut, es va començar a construir l’any 1936, inicialment amb l’objectiu de reubicar els alumnes procedents dels centres privats i religiosos, que van tancar durant el període republicà. Però la construcció es va interrompre pel cop d’Estat i la posterior Guerra Civil. No va ser fins dues dècades després que es van reprendre les obres per obrir la nova escola “Calvo Sotelo”, degut a l’alta demanda de places escolars a principis dels anys 60. Després de la transició, l’escola va passar a anomenar-se Menéndez y Pelayo i l’any 2004  va ser rebatejada com a Escola del Parc. L’any 2010 es va construir a prop la nova escola del Parc, que va substituir l’antiga, on es va instal·lar el Punt Solidari, que amb aquesta reforma canviarà d’ubicació.

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes