dijous, 31 gener, 2019 - 11:30

A partir del proper cap de setmana, més visites als Espais Naturals del Delta del Llobregat

El Prat de Llobregat amplia la seva oferta de visites guiades als Espais Naturals del Delta

Espais naturals del Delta

A la visita guiada que ja s’estava fent a la pineda de Can Camins, s’hi afegeixen també visites als espais naturals del Riu i als edificis dels Carrabiners i del Semàfor.

Les visites guiades es faran sempre en diumenge i arrancaran el proper 3 de febrer i continuaran fins a finals de juny.

L’ampliació de l’oferta vol donar a conèixer una major part del territori i alhora aprofundir en la conscienciació ciutadana pel que fa la necessitat de preservar-lo.

 

EL Prat de Llobregat amplia la seva oferta de visites guiades als Espais Naturals del Delta del Llobregat. A la visita guiada que ja s’estava fent a la pineda de Can Camins, s’afegeixen també visites als espais naturals del Riu i als edificis dels Carrabiners i el Semàfor. Es tracta de visites organitzades pel Consorci dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

Les  visites guiades es faran sempre en diumenge i arrancaran el proper 3 de febrer i continuaran fins a finals de juny (exceptuant el 17 de febrer en què no es farà cap ruta a causa d’una prova esportiva).  El primer diumenge de mes les visites seran a Can Camins, el segon i el quart als Espais Naturals del Riu i el tercer a l’edifici dels Carrabiners i el Semàfor. Hi haurà una primera visita a les 10 h i una segona a les 12 h. Amb aquesta ampliació de l’oferta, es vol donar a conèixer una major part del territori i alhora aprofundir en la conscienciació ciutadana pel que fa la necessitat de preservar-lo.

Aquestes visites són gratuïtes i estaran guiades per un educador o educadora ambiental. No cal inscripció prèvia i hi podran participar en cada visita un màxim de 25 persones. Es pot trobar més informació sobre horaris i punt de trobada al web de l’Ajuntament del Prat i al web dels Espais Naturals del Delta.

Tres espais naturals al Delta del Llobregat

La pineda de Can Camins està formada per gairebé 30 hectàrees de pi pinyer, que conformen una de les arbredes més ben conservades del litoral català. A banda dels pins predominants, permet contemplar orquídies silvestres i alguns fongs poc habituals a més d’aus forestals. La pineda forma part de la Xarxa Natura 2000.

Els espais naturals del riu inclouen els estanys de Cal Tet i de Cal Arana, aiguamolls plens de vida a la desembocadura del riu Llobregat. A més dels estanys, hi ha canyissars, prats humits on pasturen cavalls i una bona diversitat d’aus que es poden contemplar des dels aguaits instal·lats. També hi ha la possibilitat de pujar als miradors, des d’alguns dels quals s’albira la platja protegida, reserva natural tancada al públic.

Els Carrabiners i el Semàfor són dos edificis del segle XIX recuperats que van ser d’ús militar; funcionaven com a caserna del destacament del cos de carrabiners que controlava el tràfic i el contraban marítims. Avui són talaies privilegiades en un entorn reservat que ofereixen vistes del delta, els estanys i els seus voltants i la platja protegida.

Més de 30 anys del programa “Apropa’t al Delta”, centrat en infants i joves

L’Ajuntament del Prat també impulsa el programa Apropa’t al Delta, dirigit especialment a infants i joves.

Amb trenta anys d’història, les visites escolars al Delta del Llobregat són ja el programa més antic pel que fa a l’oferta d’activitats d’educació mediambiental que funciona a Catalunya. El 1987, el Prat de Llobregat va començar a oferir, de forma pionera, la possibilitat de visitar el delta del Llobregat amb una doble finalitat, d’una banda donar a conèixer el seu territori, i d’altra conscienciar a la ciutadania, en especial als més joves, de la necessitat de preservar-lo.

Aquesta és una de les moltes activitats que diferents institucions i entitats organitzen als Espais Naturals del Delta del Llobregat. En el seu conjunt, aquestes activitats van arribar a 21.363 escolars durant l’any 2017, segons les darreres dades disponibles del Consorci dels Espais Naturals del Delta del Llobregat.

Descarregar

(2)
(3)

Compartir

A les xarxes