dijous, 27 juny, 2019 - 09:00

8a edició de “Cinema lliure a la platja 2019”

El Prat de Llobregat acollirà aquest estiu “Cinema Lliure a la Platja”

Cinema lliure a la platja 2018 (imatge d'arxiu)

Cinema lliure a la platja (juliol de 2018)

A la platja del Prat, es projectaran les pel·lícules “Viaje al cuarto de una madre” (6 de juliol), “Kubo y las dos cuerdas mágicas” (13 de juliol) i “Bienvenida a Montparnasse” (20 de juliol).

 

El Prat de Llobregat tornarà a acollir la mostra “Cinema Lliure a la platja”, que enguany arriba a la seva 8ena edició. Es tracta d’una mostra de cinema independent, alternatiu i d’avantguarda, que tindrà lloc del 27 de juny a l’1 d’agost en diferents municipis costaners. A més del Prat, tindrà lloc a Barcelona, Badalona, Mataró i, per primer cop, també a Palamós.

En el cas del Prat de Llobregat, es faran sessions de Cinema Lliure a la Platja  els dissabtes 6, 13 i 20 de juliol, que en els tres casos començaran a les 21 h i es faran davant de diferents guinguetes de la platja. En el cas del Prat de Llobregat, es podran veure les pel·lícules següents.

Viaje al cuarto de una madre (6 de juliol)

En la primera sessió, es projectarà la pel·lícula “Viaje al cuerto de una madre”, dirigida per Celia Rico, davant la guingueta El Maravillas. De genère dramàtic, explica la història d’una mare i una filla, en el moment que aquesta vol emancipar-se i viure pel seu compte. El film va guanyar el Premi Gaudí pel Millor guió, per la Millor protagonista femenina (Lola Dueñas) i per la Millor actriu secundària (Anna Castillo). També ha guanyat el Premi a la joventut del Festival de Sant Sebastià i ha rebut 4 nominacions als Goya (Millor direcció novell, Millor actriu protagonista, Millor actriu de repartiment i Millor Muntatge).

Kubo y las dos cuerdas mágicas (13 de juliol)

En la segona sessió, es podrà veure “Kubo y las dos cuerdas mágicas” de Travis Knight, davant de la guingueta Duna. Es tracta d’una pel·lícula d’animació ambientada en un Japó fantàstic, on el protagonista ha d’enfrontar-se a monstres, déus i esperits del passat. El film ha guanyat el Premi Annie a Millor muntatge, Millor disseny de producció i Animació de personatges. També va ser nominat als Òscars com a Millor llargmetratge animat i efectes visuals.

Bienvenida a Montparnasse (20 de juliol)

En la tercera sessió, la pel·lícula serà “Bienvenida a Montparnasse” de Leónor Serraille i es projectarà davant de la guingueta Iguana. Es tracta d’una tragicomèdia, basada en la història d’una jove que busca el seu lloc al món durant un viatge caòtic per París. Ha estat premiada a Cannes (premi Càmera d’Or a la secció “Un Certain Regard” com a Millor òpera prima), al Festival de Valladolid-Seminici (Millor actriu -ex aequo- a Laetitia Dosch) i nominada als Premis Cèsar (a Millor òpera prima i Millor actriu revelació a Laetitia Dosch), entre d’altres reconeixements.

Des de l’organització de “Cinema Lliure a la Platja”, es procura que l’equip artístic del film, de direcció o producció, assisteixi a la projeccions. A més, abans de la projecció de cada pel·lícula, s'emetrà un curtmetratge seleccionat per FILMETS Badalona Film Festival i també, en una de les sessions, es projectarà el curtmetratge guanyador de la convocatòria oberta a escoles de cinema de Catalunya. Els curtmetratges d’aquesta edició aglutinen tota mena de gèneres: stop motion, comèdia, drama, animació i ficció.

Programació de 2019:  www.cinemalliure.com

Galeria d’imatges i material films: https://www.dropbox.com/sh/klv7zug4f8k5qt9/AAByBTrfP_55OgXic7kzuqu4a?dl=0

Facebook: http://www.facebook.com/cinemalliure

Twitter: www.twitter.com/cinemalliure

Instagram: @cinemalliure

Hashtag: #cinemalliurealaplatja

Descarregar

(2)
(2)

Compartir

A les xarxes

Tweets