dilluns, 24 setembre, 2018 - 11:30

El proper cap de setmana, arriba la Festa Major del Prat de Llobregat (del 28 de setembre a l’1 octubre)

El Prat acollirà prop de 100 activitats culturals i lúdiques durant la Festa Major

Plantada de gegants Festa Major 2017

Plantada de gegants de la Festa Major de 2017 (imatge d'arxiu)

El cartell de la Festa Major compta amb actuacions d’Alfred García, Maldita Nerea, Maria Arnal i Marcel Bagés, Dr Calypso, Andrea Motis &Joan Chamorro Quartet o Muchachito, entre d’altres.

Més d’un 60% de les activitats han estat impulsades per entitats i col·lectius de la ciutat, amb un fort protagonisme de les entitats de cultura popular i tradicional (castells, correfocs, gegants, danses tradicionals...).

 

La Festa Major del Prat de Llobregat arriba el proper cap de setmana amb una completa agenda d’activitats per a tots els públics. Entre el divendres 28 de setembre i el dilluns 1 d’octubre, el Prat de Llobregat acollirà prop d’un centenar d’activitats, que tindran la cultura local i tradicional com a protagonista, juntament amb un cartell musical amb reconeguts cantants i grups com Alfred García, Maldita Nerea, Maria Arnal i Marcel Bagés, Dr Calypso, Andrea Motis& Joan Chamorro Quartet o Muchachito, entre d’altres.

La Festa Major d’enguany també té un marcat caràcter participatiu, ja que més del 60% de les seves activitats han estat impulsades per entitats i col·lectius de la ciutat. Entre elles, destaquen els castells, correfocs, gegants, danses tradicionals com els Picacrestes o els Bastoners o d’altres activitats de cultura tradicional i popular, organitzades per “El Nus”, la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional del Prat i les colles que la integren. 

En aquesta edició, també es vol posar especialment l’accent en la importància del civisme. Per això, s’ha triat com a lema “la Festa Major del bon rotllo” i es faran activitats de sensibilització apel·lant a la ciutadania a gaudir de les diferents activitats en un clima de respecte i convivència i a prevenir les activitats de risc. També s’incidirà especialment en la prevenció de l’assetjament sexual i, per això, es durà a terme la campanya “Només sí és sí”. 

Tampoc no hi faltaran les propostes infantils i familiars, d’activitats tan diverses com el “clown”, el teatre, el circ o la màgia, amb espectacles a l’aire lliure i a l’espai de La Cirquera de la Plaça de Pau Casals.

El cartell musical de la Festa Major

La Festa Major del Prat de Llobregat comptarà enguany amb actuacions musicals i espectacles de figures destacades del panorama musical. El pratenc Alfred García -finalista de la darrera edició d’OT i representant d’Espanya a Eurovisió juntament amb la guanyadora del concurs Amaia Romero- serà l’encarregat de fer el pregó que donarà el tret de sortida a la Festa Major el divendres 28 de setembre a les 21 h a la Plaça de la Vila. L’endemà a la nit també actuarà al pàrquing de l’estació de Renfe del Prat.

També es podrà gaudir del duo format per Maria Arnal i Marcel Bagés, un combinació de veu i guitarra que s’ha fet un lloc per mèrits entre les cites indispensables dels amants de la millor música; o Maldita Nerea, un dels grups més populars de pop rock en espanyol. També es podrà gaudir de la barreja de rumba i swing de Muchachito; del rock tropical de Buhos; del “ska” festiu de Dr. Calypso; de la personal i honesta aposta d’Enric Mostefusco, un músic barcelonès impossible de catalogar; o de la cantant, trompetista i compositora barcelonina Andrea Motis, acompanyada pel seu baixista, el pratenc Joan Chamorro.

D’altres espectacles també permetran conèixer grups musicals i talents emergents com Happy Jazz Feetwarmers o Ljubliana & the Seawolf. També actuaran grups pratencs tant al festival Meló_dia dissabte 29 de setembre com durant l’espectacle “David Faure & Friends” dilluns 1 d’octubre. També  actuaran DJ pratencs a les “Nits de l’estació”, amb la presència de Pratlessons DJ SET i GzZ! DJ.

A continuació, es detalla el calendari d’alguns dels concerts més destacats (veure el programa complet aquí)

“Nits a l’estació” (pàrquing de l’estació de Renfe)

Divendres 28 de setembre, a partir de les 23 h: Auxili, Muchachito, La Banda Biruji i Pratlessons DJ set.

Dissabte 29 de setembre, a partir de les 21.30 h: Alfred García, Maldita Nerea, La Golden Beat i GzZ! DJ.

“Músiques al Parc” (el Parc del Fondo d’en Peixo)

Dissabte 29 de setembre, 23 h:  Enric Montefusco

Diumenge 30 de setembre, 20 h: Maria Arnal i Marcel Bagés

Diumenge 30 de setembre, 23 h:  Dr. Calypso

Dilluns 1 d’octubre, 20 h: Buhos

Plaça de la Vila

Dilluns 1 d’octubre, 20 h: Andrea Motis & Joan Chamorro Quartet (Cloenda de la Festa Major).

Totes les activitats de la Festa Major són gratuïtes, a excepció de les que tenen el preu indicat al programa que es pot consultar a elprat.cat/festamajor

Esclat de Festa Major

Nits a l'Estació: Muchachito

Jornada Castellera de Festa Major

Nits a l'estació: Alfred García

Nits a l'Estació: Maldita Nerea

Descarregar

(2)
(1)
(1)

Compartir

A les xarxes