dimecres, 27 març, 2024 - 20:15

El Ple del Prat fa el pas definitiu cap a la creació de la nova seu municipal de serveis a les persones

Ple del Prat març de 2024

 

  • La integració de diferents àrees en un únic edifici facilitarà l’accés de la ciutadania a l’administració local.

  • La sessió de març aprova definitivament l’ordenança de la Zona de Baixes Emissions, que afectarà tan sols un 6,2 per cent dels vehicles, els que circulen sense etiqueta en l’horari de vigència d’aquestes, i s’activarà conjuntament amb Sant Boi, Viladecans i Gavà.

  • Isabel Fernández García i Agustín Mataró Soto, de Jóvenes y Pensionistas Decidimos, prenen possessió del càrrec de regidors en substitució de Jorge Monteagudo González i Mario Cifuentes Jiménez.

 

El Ple municipal de març, que s’ha celebrat aquesta tarda a la Casa de la Vila, ha donat l’aprovació definitiva a dos punts rellevants per a la qualitat de vida a la ciutat. D’una banda, al projecte executiu que ha de permetre la creació d’una nova seu municipal que ofereixi una atenció a la ciutadania més moderna i accessible i, de l’altra, a l’ordenança per a l’entrada en funcionament de la Zona de Baixes Emissions, que restringirà la circulació dels vehicles més contaminats per millorar la salut de les persones.

La sessió d’avui ha aplanat el camí per a la rehabilitació de l’edifici del número 124 del carrer Lo Gaiter del Llobregat, just al costat del Centre Cívic Palmira Domènech. Amb els vots favorables dels partits que integren l’equip de govern, d’ERC i del PP, el Ple ha aprovat, sense canvis substancials i no havent-s’hi presentat cap al·legació, la proposta a la qual ja es va donar el vistiplau en la sessió del gener. El projecte té un pressupost de més de 6 milions d’euros i compta amb una subvenció de 3 milions provinents dels Fons Next Generation, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Urbana.

La futura seu municipal, que tindrà la màxima eficiència energètica, integrarà serveis d’atenció a les persones de diferents àrees, com Acció Social, Salut i Consum, Esports, Cultura o Educació. L’objectiu de l’Ajuntament és fer més accessible i senzill l’accés de la ciutadania als diferents serveis municipals. En aquest sentit, l’atenció dels diferents àmbit se situarà en la planta a peu de carrer, mentre que totes les oficines s’ubicaran a les quatre plantes restants.

El Plenari d’avui ha estat també el del vistiplau definitiu a l’ordenança relativa a la restricció de la circulació de determinats vehicles a la ciutat. Aquesta ordenança implantarà la Zona de Baixes Emissions, una mesura per reduir la contaminació ambiental i millorar la salut i el benestar de la població obligatòria per a ciutats de més de 50.000 habitants i que s’implementa en paral·lel a diferents municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, com Viladecans, Sant Boi i Gavà.

La restricció de la circulació es limita al nucli urbà i als vehicles més contaminants, els que no tenen el distintiu ambiental, els dies laborables, de dilluns a divendres, entre les 7 h i les 20 h. A la ciutat, tan sols un 6,21 per cent dels vehicles de ciutadans del Prat que es mouen no disposen d’aquesta etiqueta. Tot i que l’ordenança entrarà en vigor l’endemà de la publicació al BOP, les sancions a les infraccions no es començaran a aplicar fins al setembre. Mentrestant, es desplegaran campanyes d’informació ciutadana per garantir el coneixement de la nova normativa.

Noves incorporacions al Plenari

Atès que, al Plenari de febrer, els dos únics regidors del grup municipal Jóvenes y Pensionistas Decidimos, Jorge Monteagudo González i Mario Cifuentes Jiménez, van renunciar al càrrec, la sessió d’avui ha arrencat amb la presa de possessió dels seus substituts. Es tracta d’Isabel Fernández García i d'Agustín Mataró Soto, números 5 i 6 de la llista amb què el partit es va presentar a les eleccions, ja que els números 3 i 4 van renunciar a prendre l’acta.

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes