dilluns, 24 abril, 2023 - 12:00

La línia surt del CAP Ramona Via

El nou bus L-22 ja connecta el Prat amb l'Hospital de Bellvitge

Bus L22 Bellvitge

La nova línia d’autobús L22 ja és una realitat. Es tracta d’un servei que enllaça el Prat amb el centre hospitalari de referència del municipi, l’Hospital de Bellvitge.

L’itinerari s’inicia al costat del centre d’atenció primària Ramona Via i s’enfila cap a l’avinguda del Remolar. Allà, circula fins a l’estació de Rodalies i surt de la ciutat per l’avinguda de Josep Anselm Clavé. Un cop ha travessat el riu, té parades a les cotxeres de TMB i a l’hospital oncològic i acaba el seu recorregut a l’accés principal de l’hospital i urgències. En el sentit contrari, s’atura als mateixos carrers de la ciutat.

La franja horària en la qual presta servei és de 7 del matí a 3 de la tarda i la seva freqüència de pas és d’una hora. En sentit contrari, el primer servei comença a les 7.30 h des de l’hospital.

La línia L22 tindrà una durada aproximada de quatre anys, ja que s’espera una resolució del nou servei d’autobusos metropolitans que habiliti amb una altra línia la connexió amb l’Hospital de Bellvitge. Aquesta ha estat una reivindicació de l’Ajuntament del Prat des de fa temps a l’òrgan responsable de la gestió d’aquests autobusos, l’Àrea Metropolitana de Barcelona. 

Altres serveis de transport públic

La L22 se suma a l’oferta de gairebé una vintena de línies d’autobús que hi ha disponibles al municipi, tant urbans (els PR1, PR2, PR3 – que ara també arriba a la platja – i el PR4) com interurbans (direcció Barcelona, Sant Boi, etc.) i nocturns. Tot plegat interconnectat amb el servei de Rodalies i la L9 sud del metro, que actualment es troba en fase d’ampliació i que es preveu que, el 2027, arribi fins a Badalona, tot travessant El Prat, l’Hospitalet, Barcelona i Santa Coloma de Gramenet.

A més a més, recentment s’han posat en marxa els serveis de bicicleta i cotxes elèctrics compartits. D’una banda, el servei de bicicletes AMBici es va estrenar el mes de gener i ja s’ha consolidat, amb més de 400 usuaris i usuàries, com un mitjà de transport àgil i eficient, tant en desplaçaments curts com a altres ciutats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que disposen del servei. Per la seva banda, el vehicle elèctric compartit, així com els punts de recàrrega de vehicle elèctric, són una alternativa per a aquells viatges esporàdics i compartits que necessitin aquest tipus de cotxe. Durant les pròximes setmanes, la flota del servei integrarà també una furgoneta.

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes