dissabte, 23 març, 2019 - 15:00

Jornada de portes obertes al nou centre cívic del Prat

El CC Palmira Domènech és un espai obert a la cultura, la trobada i les relacions de la comunitat

Portes obertes al CC Palmira Domènech

El Palmira Domènech s’afegeix als altres dos centres cívics de proximitat: Jardins de la Pau i Sant Jordi- Ribera Baixa.

Els tres centres cívics funcionen amb un model de gestió, que posa l’accent en el treball comunitari amb l’entorn. En el cas del  CC Palmira Domènech, es dirigeix especialment a la ciutadania i teixit social dels barris del Nu­cli Antic, Llevant, Marina, Cooperativa i Estruch.

El programa cultural del CC Palmira Domènech compta amb activitats de gastronomia, accés al coneixement (d’idiomes, cultura audiovisual, ciència i cooperativisme), cultura digital i activitats d’expressió corporal amb visió intergeneracional. També acollirà les propostes que es dissenyin conjuntament amb els veïns i les veïnes, com a resposta a les necessitats i inquietuts del territori.

 

Aquest matí, han començat les jornades de portes obertes al nou Centre Cívic Palmira Domènech, situat al carrer de Lo Gaiter de Llobregat, davant dels jardins del Cementiri Vell. El Palmira Domènech s’ha afegit així als altres dos altres centres cívics de proximitat amb què ja compta el Prat de Llobregat: Jardins de la Pau i Sant Jordi-Ribera Baixa.

Les portes obertes continuaran durant la tarda d’avui i durant la jornada de  demà diumenge. Aquest matí, han assistit a la jornada ciutadans i ciutadanes del Prat de Llobregat, així com representants del teixit social i veïnal de la ciutat.

El Centre Cívic Palmira Domènech vol ser un espai de trobada i convivència per als veïns i veïnes i promourà la formació, la creació i la pràctica cultural entre persones de totes les edats, des d’una dimensió comunitària. El nou equipament seguirà un model municipal de centres cívics, que posa l’accent en el treball comunitari amb l’entorn. En el cas del Palmira Domènech, aquesta tasca es farà amb la ciutadania i teixit social dels barris del Nu­cli Antic, Llevant, Marina, Cooperativa i Estruch.

Per incorporar aquesta visió comunitària, des del Centre Cívic es tindrà en compte, no només la visió de l’Ajuntament des de diferents àrees (Educació, Acció Social, Jo­ventut, Gent Gran...), sinó també la de veïns i veïnes, entitats i col·lectius. El nou equipament també acollirà l’Equip Bàsic d’Atenció Social del Centre (EBAS Centre) i d’altres projectes de ciutat.

El programa cultural

Per tal de desenvolupar aquesta tasca comunitària, el nou centre cívic proposa un programa cultural a través de quatre àmbits: gastronomia, accés al coneixement, cultura digital i cos i moviment.

La dinamització d’activitats amb visió oberta i intergeneracional seran trets característics d’aquest nou equipament cultural, social i comunitari, on la ciutadania serà la veritable protagonista en el disseny i realització de propostes que donin resposta a les seves inquietuds.

Les característiques de l’espai

El Palmira Domènech no és un edifici de nova construcció, sinó que ha aprofitat l’estructura d’un antic immoble muni­cipal d’oficines i magatzem. Té planta baixa i tres nivells, amb una superfície total de 3.144 m2 construïts.

La planta baixa acull una sala d’actes amb capacitat per a un centenar de persones, on es faran xerrades, con­ferències, espectacles escènics de petit format i passis audiovisuals. També compta amb una zona de màquines expenedores de begudes i menjar, que farà de punt de trobada.

La primera planta té una sala de grans dimensions per a gent gran on es faran activitats dinamitzades, una gran terras­sa, una sala de lectura, una aula poliva­lent i una sala de reunions.

La planta segona disposa de diverses aules -una d’elles, dedicada a les tec­nologies digitals-, una sala de reunions i l’EBAS Centre. Finalment, la tercera planta inclou la cuina, més aules, la sala per a activitats d’expressió corporal, espais per a entitats i una terrassa per a activitats dinamitzades. El centre també comptarà amb un dipòsit de documentació, vinculat a l’Arxiu Municipal.

L’equipament ha comportat una inversió de prop de 4 milions d’euros, que també inclouen la reurbanitza­ció del perímetre de l’edifici. El disseny arquitectònic ha estat elabo­rat per l’Àrea Metropolitana de Barcelo­na, que n’ha contribuït al finança­ment amb gairebé 664.000 €.

El tercer centre cívic de la ciutat rep el nom de Palmira Domènech, una de les primeres educadores socials de Catalunya, que als anys 70 va destacar per promoure la dinamització i cohesió social de l’entorn on es troba ara el nou equipament.

Més informació al web: elprat.cat/ccpalmiradomenech

Descarregar

(2)
(8)

Compartir

A les xarxes