divendres, 3 novembre, 2017 - 14:15

Declaració dels grups municipals d’ICV-EUiA, PSC, ERC, Se Puede, Guanyem i PDeCat

Declaració sobre l'empresonament de consellers i conselleres de la Generalitat de Catalunya

Façana de l'Ajuntament del Prat a la Plaça de la Vila

Foto d'arxiu

El contingut de la declaració aprovada avui, divendres 3 de novembre, és el següent:

“Els grups municipals d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa, Socialista, Esquerra Republicana, Agrupación de Electores Se Puede El Prat, Guanyem El Prat i Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT),  condemnem el decret de mesures de presó sense fiança imposat ahir als membres del Govern de la Generalitat escollits democràticament després de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya.

Volem mostrar la nostra consternació per una decisió que considerem un greu error, una mesura absolutament desproporcionada, i que ens allunya de la solució del conflicte que avui es viu a Catalunya. Considerem del tot necessari que tant el Govern de l’Estat com les diferents instàncies judicials actuïn considerant molt les greus conseqüències socials que les seves decisions tenen per a la convivència ciutadana.

Demanem la llibertat immediata per a tots els membres del Govern detinguts ahir i, com ja hem demanat en reiterades ocasions, de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents de l’ANC i d’Òmnium respectivament.

Rebutgem la utilització aclaparadora de la via judicial, que acaba marginant la política i les vies democràtiques de solució. Només hi ha una via possible, la de la política, la democràcia i el diàleg que des d’avui mateix necessitem reconstruir per trobar una solució al gravíssim conflicte que vivim a Catalunya”.

Descarregar

(2)
(1)
(1)

Compartir

A les xarxes