dimarts, 31 juliol, 2018 - 10:00

Festa Major del Prat 2018

Cultura local i artistes com Maldita Nerea, Alfred García o Muchachito, a la Festa Major del Prat

Cartell de la Festa Major del Prat 2018, amb una imatge de la pratenca Cristina BanBan

La imatge del cartell de la Festa Major del Prat 2018 (Cristina BanBan)

També es comptarà amb les actuacions d’Andrea Motis, Dr. Calypso, Buhos, Enric Montefusco o  La Banda Biruji, entre d’altres.

El pratenc Alfred García, finalista de la darrera edició d’OT, donarà el tret de sortida a les festes amb el pregó i actuarà dissabte 29 de setembre a la nit.

 

El Prat de Llobregat es prepara per a la seva Festa Major, que tindrà lloc tot just després de l’estiu, entre el divendres 28 de setembre i el dilluns 1 d’octubre. L’Ajuntament del Prat ja ha avançat quin serà el programa de Festa Major, que compta amb prop de 100 activitats per a tots els públics i amb un cartell musical, que aplegarà al municipi coneguts grups i cantants.

Els principals concerts

De fet, serà el pratenc Alfred García, finalista de la darrera edició d’OT, l’encarregat de fer el pregó que donarà el tret de sortida a la Festa Major el divendres 28 de setembre a les 21 h a la Plaça de la Vila. L’endemà a la nit també actuarà al pàrquing de l’estació de Renfe del Prat.

El cartell d’enguany també inclou figures tant destacades del panorama musical com el duo format per Maria Arnal i Marcel Bagés, un combinació de veu i guitarra que s’ha fet un lloc per mèrits entre les cites indispensables dels amants de la millor música; o Maldita Nerea, un dels grups més populars de pop rock en espanyol. També es podrà gaudir de la barreja de rumba i swing de Muchachito; del rock tropical de Buhos; del “ska” festiu de Dr. Calypso; de la personal i honesta aposta d’Enric Mostefusco, un músic barcelonès impossible de catalogar; o de la cantant, trompetista i compositora barcelonina Andrea Motis, acompanyada pel seu baixista Joan Chamorro.

D’altres espectacles també permetran conèixer grups musicals i talents emergents com Happy Jazz Feetwarmers o Ljubliana & the Seawolf. També actuaran grups pratencs tant al festival Meló_dia dissabte 29 de setembre com durant l’espectacle “David Faure & Friends” dilluns 1 d’octubre.

A continuació, es detalla el calendari d’alguns dels concerts més destacats (veure el programa complet aquí):

“Nits a l’estació” (pàrquing de l’estació de Renfe)

Divendres 28 de setembre, 23 h: Auxili, Muchachito, La Banda Biruji i Pratlessons DJ set

Dissabte 29 de setembre, a les 21.30 h: Alfred García, Maldita Nerea, La Golden Beat i GzZ! DJ

“Músiques al Parc” (el Parc del Fondo d’en Peixo)

Dissabte 29 de setembre, 23 h:  Enric Montefusco

Diumenge 30 de setembre, 20 h: Maria Arnal i Marcel Bagés

Diumenge 30 de setembre, 23 h:  Dr. Calypso

Dilluns 1 d’octubre, 20 h: Buhos

Plaça de la Vila

Dilluns 1 d’octubre, 20 h: Andrea Motis & Joan Chamorro Quartet (Cloenda de la Festa Major).

“La Festa Major de bon rotllo!”

El lema general de l’esdeveniment, “La Festa Major de bon rotllo!” apel·la la ciutadania a gaudir de les diferents activitats en un clima de respecte i convivència i sense caure en conductes de risc, com el consum excessiu d’alcohol. Durant la festa, també es desenvoluparà la campanya de sensibilització “Només sí és sí” per prevenir l’assetjament.

Es tracta també d’una festa participativa, ja que bona part de les propostes d’aquesta edició, més del 60%, són iniciatives d’entitats i col·lectius de la societat civil. En el programa, tenen un fort protagonisme les activitats de cultura popular i tradicional (castells, correfocs, gegants, danses tradicionals amb Picacrestes o Bastoners i sardanes...), organitzades per “El Nus”, la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional del Prat i les colles que la integren. 

Una de les novetats d’aquesta edició és la Fira de la Palmira, una proposta amb jocs, animacions i activitats diverses per a tota la família, pensada per oferir a la ciutadania un tast del que serà el nou Centre Cívic Palmira Domènech, que és previst obri durant els propers mesos. 

Totes les activitats de la Festa Major són gratuïtes, a excepció de les que tenen el preu indicat al programa que es pot consultar a elprat.cat/festamajor .

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes