dilluns, 10 desembre, 2018 - 11:45

45a Fira Avícola Raça Prat (del 14 al 16 de desembre de 2018)

Abans de festes, tasta i emporta’t pollastre Pota Blava i Carxofa Prat a la Fira Avícola

Cartell de la Fira Avícola 2018

Cartell de la Fira Avícola Raça Prat 2018, dissenyat per Laia Ruz

Aquesta cita anual s’ha convertit en una fira avícola de referència, no només al Baix Llobregat, sinó arreu de Catalunya. Enguany, es preveu que la visitin més de 80.000 persones.

El Pota Blava és una espècie de pollastre única, que només es cria a les granges i galliners dels criadors i pagesos del Prat, i compta amb el segell europeu d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP), un distintiu de qualitat que prestigia els millors aliments del continent.

La Fira Avícola, amb més de 170 expositors comercials, pagesos, i criadors, sector de parades i entitats locals, celebrarà enguany la 45a edició, per segon any consecutiu a la Granja de la Ricarda. Paral·lelament, en aquest mateix espai, tindrà lloc la Mostra Comercial, la Mostra d’Entitats i la Fira de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat.

Abans de festes, el Prat de Llobregat torna a oferir a la ciutadania la possibilitat de degustar la millor gastronomia de proximitat o endur-se cap a casa productes locals com el Pollastre Pota Blava o la Carxofa Prat, entre d’altres productes del Parc Agrari del Baix Llobregat. Serà a la 45ena edició de la Fira Avícola Raça Prat, que tindrà lloc entre el 14 i el 16 de desembre, per segon any consecutiu al recinte de la Granja de La Ricarda.

L’Ajuntament del Prat, juntament amb criadors, pagesos, restauradors, entitats, empreses cooperatives i comerç local, són els organitzadors d’aquesta edició, que acollirà més de 170 expositors. S'hi podran trobar expositors del comerç local, entitats del Prat, pagesos, criadors, emprenedors i emprenedores locals i també  molts expositors comercials que venen de fora a una fira local. Celebrada abans de festes, la fira té molt d’interès comercial i ocupa una superfície aproximada de 19.000 m2. S’espera que, al llarg de 3 dies, passin per la fira més de 80.000 persones, atenent a l’afluència de visitants de les darreres edicions.

Entre els diferents espais de la fira, també s’hi podrà trobar l’estand municipal, on els visitants es podran informar de les millores del servei de neteja i recollida de residus per fer-lo més innovador i sostenible, a partir de material imprès i audiovisual i propostes lúdiques i de sensibilització. S’hi exposaran mostres dels nous vehicles i contenidors de neteja, que aprofiten els mitjans tecnològics per oferir un millor servei. Els vehicles  funcionen amb energies netes, són més eficients i els nous contenidors faciliten en major mesura el reciclatge. Totes aquestes innovacions, entre d’altres, s’han impulsat arran de la nova contracta de neteja, que es va aprovar el passat maig al ple municipal.

El Pollastre Pota Blava, espècie protegida i única del Prat de Llobregat

El pollastre Pota Blava és una espècie d’aviram autòcton únic, que només es cria a les granges i galliners dels criadors i pagesos del Prat de Llobregat i que compta amb el segell europeu d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Criat encara amb la manera i maneig tradicionals, a l’aire lliure i amb una alimentació natural, el pollastre Pota Blava destaca per unes propietats culinàries extraordinàries, un sabor intens saber i el reconeixement de la seva qualitat.

Els visitants de la Fira Avícola podran gaudir del seu sabor a la Fira Tapa Pota Blava i al restaurant de La Ricarda. Hi podran tastar tapes, platets, esmorzars de pagès o el Menú de Fira, amb el pollastre Pota blava com a principal ingredient, elaborat per la xarxa de restaurants locals “El Prat Degusta'l” i d’altres restaurants del Prat adherits a aquesta campanya. També serà possible endur-se plats per emportar o comprar productes de proximitat. A més, es podrà gaudir de demostracions de cuina en directe  i hi haurà un nou espai lúdic de cuina i activitats gastronòmiques a l’Aula de Cuina.

La fira tradicional avícola i pagesa, les fires comercial, d’entitats i de l’economia social, totes en una a La Ricarda!

En el mateix recinte de La Ricarda, la Fira Avícola acollirà 4 mostres: la tradicional exposició avícola Pota Blava i mostra agrícola i ramadera dels pagesos del Prat, la 31ena Mostra Comercial, la 16ena Mostra d’Entitats i la II Fira de l’Economia Social i Cooperativa (ESC) del Baix Llobregat.

La Fira de l’ESC, organitzada per l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat i l’Ajuntament del Prat, vol donar a conèixer un altre model d’economia i consum en diferents àmbits (habitatge, finançament, alimentació, comunicacions...)

La Mostra d’Entitats acollirà espais expositius i activitats de més d'un centenar d'entitats d’àmbit cultural, educatiu, social, esportiu..., moltes d’elles per a un públic infantil i familiar.

La Mostra Comercial acull diferents sectors d’activitat econòmica  i expositors tant del comerç i empreses locals com procedents d’altres punts del país, oferint una àmplia gamma de productes i serveis. També s’hi podran trobar els emprenedors  i emprenedores del municipi i un sector d’alimentació de productes artesanals.

Més informació: www.elprat.cat/firavicola / #Firavicola.

45a Fira Avícola Raça Prat

Media Root

Descarregar

(2)
(4)

Compartir

A les xarxes