dimarts, 5 maig, 2020 - 13:30

20 ajuntaments del Baix Llobregat organitzen "El Baix és cultura", el primer festival comarcal 'on line' amb un centenar d'actuacions en directe

Imatge del cartell Baix és Cultura 2

El festival virtual es desenvoluparà el proper cap de setmana –8, 9 i 10 de maig– de manera simultània en 20 pobles i ciutats del Baix Llobregat a través de la xarxa social Instagram.


L'objectiu és potenciar, visibilitzar i donar suport directe als artistes locals dels municipis, un sector també castigat per la crisi de la COVID-19.

 

Un total de 20 ajuntaments del Baix Llobregat, entre ells el del Prat, han sumat esforços i molta creativitat per organitzar el primer festival 'on line' d'àmbit comarcal. Es tracta de "El Baix és cultura", una iniciativa que vol posar en valor el talent cultural de la comarca, potenciant i donant suport a artistes locals a través d'un projecte comú que els obri també noves finestres més enllà del seu municipi, en un moment on el sector cultural està especialment colpejat per la crisi sanitària de la COVID-19.

 

El certamen cultural començarà aquest divendres 8 de maig i es realitzarà de manera simultània als 20 municipis participants a través de quatre canals d'Instagram. El Baix és cultura aplegarà més de 100 actuacions en directe, a través de quatre canals d'Instagram i amb els artistes actuant des de casa seva, des de cadascun dels 20 municipis.

 

Per facilitar el seguiment de les activitats programades, els ajuntaments participants han dividit la comarca en quatre zones geogràfiques, amb un canal específic per a cadascuna d'elles: elbaixescultura_zonanord (Sant Andreu de la Barca, Martorell, Abrera, Sant Esteve Sesrovires i Esparreguera), elbaixescultura_zonacentre (Molins de Rei, Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Vallirana, Pallejà i Sant Feliu de Llobregat), elbaixescultura_zonafontsanta (Sant Joan Despí, Cornellà, Esplugues, i Sant Just Desvern) i elbaixescultura_zonadelta (Sant Boi, Viladecans, El Prat, Gavà i Castelldefels). Cada canal emetrà les activitats de les seves poblacions tot i que es farà una difusió conjunta.


L'estat d'alarma decretat per aturar la propagació del coronavirus COVID-19 ha comportat el tancament de teatres, centres culturals, centres cívics, espais musicals per a la gent jove, i la suspensió de festes majors, espectacles, concerts, representacions teatrals, etc, un fet que ha posat en perill la feina de molts artistes, també del Baix Llobregat.


Els ajuntaments, que, des de l'inici de la crisi sanitària i social, han estat al capdavant de les accions per ajudar la ciutadania i el teixit empresarial i social, han destacat com la cultura és un dret al qual no volem renunciar, i és per això que en aquests moments tan complexos s'han d'engegar accions que li donin suport.


Un festival adreçat a tots els públics
El programa comptarà amb un centenar d'activitats culturals que reflecteixen l'important talent humà i creatiu que hi ha al Baix Llobregat. Així s'han programat 17 tallers (circ, cuina, ball, ràdio, robòtica, etc.); 5 sessions de contes (per a infants i adults); tres accions d'art digital (curts i sèries); 16 actuacions de dansa (clàssica, contemporània, espanyola, urbana, etc.); 6 monòlegs; 35 concerts acústics, de música clàssica, jazz o flamenc; 5 sessions de DJ; 5 activitats relacionades amb la literatura, i 5 més teatrals (familiars, cabaret, pallassos, etc.). Una rica mostra del talent fet al Baix Llobregat.


Suports d'artistes vinculats a la comarca
A més de les actuacions en directe, han estat nombrosos els artistes vinculats al Baix Llobregat que han donat suport a aquest festival a través de missatges que podrem veure a les xarxes socials com els actors José Corbacho i Quim Masferrer, la cantant Lucrecia, el periodista i escriptor Francesc Latorre, Eduard Costa, de "El últim indi" i excomponent dels Amics de les Arts o de Santi Balmes, cantant dels Love of Lesbian.


Dies i hores
Divendres 8 de maig, de 17 a 00 h
Dissabte 9 de maig d’11 a 14 h i de 17 a 00 h
Diumenge 10 de maig d’11 a 14 i de 17 a 20 h


Consulteu la programació als diferents canals d'INSTAGRAM
elbaixescultura_zonanord
elbaixescultura_zonacentre
elbaixescultura_zonafontsanta
elbaixescultura_zonadelta


*Adjuntem el cartell del festival El Baix és cultura.

Descarregar

(1)
(1)
(1)

Compartir

A les xarxes