dilluns, 20 febrer, 2023 - 11:30

Convocatòria de premsa

Presentació del nou servei municipal de vehicle elèctric compartit i de la xarxa de recàrrega elèctrica

L'Ajuntament del Prat presenta un innovador servei de vehicle elèctric compartit entre ciutadania i treballadors i treballadores municipals i una xarxa de punts de recàrrega elèctrica que facilitarà la descarbonització dels desplaçaments i la transformació del model de mobilitat a la ciutat. En l'acte, hi intervindran l'alcalde, Lluís Mijoler Martínez, i el tinent d’alcalde de l'Àrea d'Acció Ambiental, Energia i Serveis Urbans, Quim Bartolomé Capdevila.

El nou servei de vehicle elèctric compartit arrenca dilluns 20 de febrer amb una flota de 8 unitats, que s'ampliarà fins a 12 els propers mesos, arribant a ser la flota de vehicles elèctrics compartits més gran en una ciutat catalana. Les persones interessades a fer-ne ús podran reservar, mitjançant una aplicació mòbil, un d'aquests vehicles, que estaran estacionats a la via pública, als quatre espais habilitats per a la recàrrega a diferens punts de la ciutat. La tarifa del servei està bonificada en un 30 per cent per a la ciutadania pratenca, en una aposta perquè l'ús d'aquesta solució de mobilitat sigui més assequible que el lloguer de qualsevol altre tipus de vehicle.  L'empresa que gestiona el servei és la cooperativa catalana sense afany de lucre Som Mobilitat.

Així mateix, divendres 17 de febrer, s'ha posat en marxa una important xarxa de recàrrega elèctrica que permetrà que fins a 18 vehicles es puguin carregar de forma simultània. Es tracta d'un servei de pagament del qual pot fer ús qualsevol persona mitjançant una aplicació mòbil. 

Amb aquests dos nous serveis, l’objectiu del govern municipal és promoure models de transport més sostenibles i impulsar la descarbonització de la mobilitat, en el marc de l’estratègia de transició energètica local iniciada arran de l’aprovació de la Declaració d’Emergència Climàtica de l’Ajuntament del Prat.

 

CONVOCATÒRIA A MITJANS

  • Acte: presentació del nou servei municipal de vehicles elèctrics compartits.
  • Data: dilluns, 20 de febrer.
  • Hora: 11:30.
  • Lloc:  Cases d'en Puig (plaça Agricultura, 4, el Prat de Llobregat).

Compartir

A les xarxes