dilluns, 20 març, 2023 - 11:45

Festes de la Carxofa Prat

Presentació de la XIV edició de les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat

 

Com ja us vam avançar, dimecres 22 de març, a partir de les 12h, es presentarà la XIV edició de les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat. L'acte tindrà lloc a Cal Jaume del Bitxot del Prat de Llobregat, masia inclosa al catàleg de patrimoni de la ciutat. Les jornades marquen el tret d’inici de les Festes de la Carxofa Prat, el paraigua sota el qual durant finals de març i el mes d’abril s'organitzaran esdeveniments com la projecció del programa 'La Sobretaula' dedicat al Prat al cinema Capri, aquest divendres, així com trobades tan populars com la Carxofada del Prat o l’Escarxofa&Jazz.

Les jornades són una de les activitats gastronòmiques més arrelades al territori i una oportunitat excel·lent per tastar el pollastre Pota Blava, la Carxofa Prat i altres productes frescos del Parc Agrari del Baix Llobregat tractats per les mans expertes dels restauradors i restauradores locals. En aquesta edició, es manté com a ciutat protagonista El Prat, amb 11 establiments adherits, però hi participen 13 ciutats més del Baix Llobregat i el Barcelonès. Amb elles donem continuïtat a una activitat pionera i de referència a la comarca i vinculada al producte del nostre territori, refermant la potència agrícola i gastronòmica del Baix Llobregat.

Els padrins de les jornades enguany són els periodistes Carme Gasull i Josep Sucarrats, que les han vist créixer des dels inicis.

CONVOCATÒRIA

  • Dia: dimecres 22 de març
  • Hora: 12:00
  • Lloc: Masia de Cal Jaume del Bitxot
  • Com arribar-hi: les persones assistents han de deixar el seu vehicle a l'Àrea d'Estacionament dels Jardins Lúdics i des d'allà caminar fins a Cal Bitxot  (trajecte d'uns 15 minuts). En cas que algú no pogués desplaçar-s'hi a peu, podrà fer ús dels vehicles elèctrics municipals que faran trajectes des d'allà a la masia. 
  • Programa de l’acte:

             12 - 12:30: recepció d’assistents i visita per l’espai de la masia

             12:30 – 13:15:  presentació

             13:15 – 14:00:  aperitiu Carxofa Prat

  • Padrins: periodistes Carme Gasull i Josep Sucarrats
  • Assistents: restauradors del Prat, Baix Llobregat i Barcelona; periodistes, institucions i productors i productores locals.

Compartir

A les xarxes