dijous, 24 febrer, 2022 - 14:15

Presentació de la Xarxa de Municipis pel Dret als Serveis Bancaris Bàsics, al Prat

 

La xarxa s’impulsa per fer front a l’exclusió financera, que ha crescut especialment des de la la crisi de 2008 i el posterior procés de bancarització de les caixes d’estalvi, de concentració del sector i de tancament de més de 22.000 oficines de les entitats arreu de l’Estat.

 

L’Ajuntament del Prat acollirà demà la presentació de la nova Xarxa de Municipis pel Dret als Serveis Bancaris Bàsics. Aquesta xarxa neix amb l’objectiu d’estudiar la creació d’entitats d’àmbit municipal que garanteixin el dret ciutadà a l’accés als serveis bancaris bàsics.

Els municipis impulsors prenen aquesta iniciativa en un moment en què aquest dret ciutadà està en risc, davant de l’augment de l’exclusió financera que està comportant la concentració de l’activitat bancària, especialment des de la crisi financera de 2008 i el posterior procés de bancarització de les caixes d’estalvi. Aquest procés ha anat seguit del tancament de prop de la meitat de les 45.000 oficines bancàries que hi havia a Espanya l’any 2008, segons la Plataforma per una Banca Pública. Això està posant en perill el dret ciutadà als serveis bancaris bàsics, especialment entre les persones amb menys recursos econòmics i també entre els col·lectius que pateixen exclusió digital.

Davant d’aquesta situació, la Xarxa de Municipis pel Dret als Serveis Bancaris Bàsics explicarà demà la seva voluntat d’impulsar serveis financers d’àmbit local per cobrir les necessitats bancàries bàsiques dels veïns i veïnes, o bé facilitar les inversions cap al texit econòmic local. Estudiarà com fer-ho aprofitant el potencial les Fintech, que faciliten la creació d’eines financeres a partir de solucions tecnològiques amb costos d’estructura molt menors que els implicaria la creació d’una caixa d’estalvis.

A l’acte, hi assistiran l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, i representants dels ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat i de Montcada i Reixac, entre d’altres.

 

CONVOCATÒRIA DE PREMSA

  • Acte: Presentació de la Xarxa de Municipis pel Dret als Serveis Bancaris
  • Dia: Divendres, 25 de febrer
  • Hora: 12.00 h
  • Lloc: Saló de Plens de l’Ajuntament del Prat (Plaça de la Vila,1).

Compartir

A les xarxes