dimecres, 13 octubre, 2021 - 12:45

Convocatòria de premsa, dijous 14 d’octubre

Presentació de La Botiga, el primer programa de garantia alimentària on les persones que reben l’ajut són alhora cogestores del projecte

 

  • La Botiga es presenta durant la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible, perquè fomentar-la és també un altre dels seus principals objectius.  A més de les vies de subministrament tradicionals, es proveeix de fruites i verdures i d’altres productes de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat i del comerç local. També promou el reaprofitament alimentari i treballa per minimitzar els residus.

 

Al Prat es presenta demà, dijous 14 d’octubre, La Botiga, un projecte d’innovació social que, a partir d’un servei de garantia alimentària, treballa l’apoderament de les persones que en fan ús implicant-les en la pròpia gestió de l’espai, en base als principis del cooperativisme i l’economia social.

La Botiga es presenta en el marc de la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible. El projecte va més enllà dels programes d’ajuda alimentària tradicionals i, entre les seves fonts de subministrament, també estan els productes de proximitat del Parc Agrari i de l’economia i el comerç local.

Com a experiència pionera a Catalunya i a l’Estat, està sent analitzada per un equip interdisciplinar liderat per la UAB, en què hi participen estudiants de la Universitat Europea ECIU University (www.eciu.org).

La Botiga és un programa municipal, per a la gestió del qual l’Ajuntament del Prat col·labora amb diverses organitzacions socials, a més d’involucrar-ne les pròpies persones usuàries. La gestió del programa municipal està delegada a l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) i compta, a més, amb la col·laboració de la Fundació Espigoladors. El programa està finançat per l’Ajuntament del Prat, amb el suport de l’AMB.

La presentació institucional tindrà lloc demà dijous 14 d’octubre a les 18.30 h a La Botiga (C/Germà Estruch, 13). Després dels parlaments, es faran portes obertes. Prèviament, a les 12 h, també es farà una visita de premsa per als mitjans de comunicació interessats en conèixer el projecte.

 

CONVOCATÒRIA A MITJANS

  • Acte: Presentació de La Botiga
  • Dia: Dijous, 14 d’octubre 
  • Hora: 12 h (visita per a mitjans de comunicació) / 18.30 h (acte institucional seguit de portes obertes)
  • Lloc: La Botiga (C/Germà Estruch, 13)

Descarregar

(2)

Compartir

A les xarxes